Jubileumi gála - egy maratoni nap után

Megjelent: 2017. április 13. csütörtök Írta: Petőfi iskola

Iskolánk jubileumi, 45. tanévében gálánkat a Bartók Színházban tartottuk. A felkészülés már hetek-hónapok óta zajlott, és Gálosfai Tímea intézményvezető helyettes kitartó szervezőmunkájának köszönhetően pazar élményben lehetett része a közönségnek. Nem mellékes, hogy ezen a napon fellépő tanulóink már reggel nyolc órakor próbáltak és két előadást becsülettel végigdolgoztak. Az utolsó, közös énekléshez már a csípős tavaszi este sötétjében sorakoztak fel, hogy még egyszer megmutathassák magukat szüleiknek. Csodálatos produkciókat láthattunk, melyekben szinte minden színpadra vihető műfajra láthattunk példát. A műsorszámokról árulkodjanak inkább a fényképek. Elballagott diákunk, Nagy Gergő készítette a képek jelentős részét, melyet ezúton is köszönünk. Szintén köszönet illeti a Bartók Színház stábját, akik profi körülményeket varázsoltak tanulóink műsorához. Köszönjük a felkészítő tanárok és szakemberek segítségét, a szülők türelmét és támogatását, valamint természetesen a gyerekek bátorságát és kitartását.

A tavaszi szünet után a gáláról készült DVD-t meg lehet vásárolni.

Jubileumhoz méltó megemlékezés

A Dunaújvárosi Petőfi Sándor Általános Iskola április 12-én hagyományaihoz híven idén is megrendezte gálaműsorát, melynek a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza adott otthont. A gála különlegességét ezúttal az iskola 45 éves fennállásának évfordulója adta. Ez alkalomból az iskolában egykor tanító, immáron nyugdíjas pedagógusok is helyet kaptak a közönség soraiban, akiket Rideg István igazgató úr köszöntött kedves szavaival. Az ünnepi hangulatot a hajdani iskolai életről és az intézményről vetített képek, valamint a több generáción átívelő tanulóiról való megemlékezés fokozta.
A Petőfi-Gálát Csadi Zoltán színművész egy verssel nyitotta meg, melyet az alsó tagozatosokból álló iskolai énekkar külföldi gyermekdalcsokra követett. A műsor folytatásában az iskolai táncszakkör, illetve a második, negyedik és a hatodik osztályosok zenés-táncos produkciói váltották egymást. A jól begyakorolt tánclépések, az ötletes, a közönséget is mosolyra fakasztó humoros, szórakoztató jelenetek és a remek jelmezek a gyerekek vidámságával társulva nagy sikert hoztak minden osztálynak.
A nyolcadik évfolyamosok előadásukkal egyben búcsúztak az iskolától. Jókedvvel teli osztálytáncukat az együtt töltött nyolc év emlékképei követték, melynek során megható pillanatoknak lehettünk tanúi. A meghitt légkört az iskola tanáraiból és dolgozóiból álló lelkes tánckar oldotta fel, akik a jól ismert ABBA sláger, a Mamma Mia dallamára készültek koreográfiával. Meglepetésük nagy sikerét a telt házas közönség visszahívó tapsa jelezte. A gálát a fellépők közös éneklése zárta, mely méltó megkoronázása volt a színvonalas előadássorozatnak.

A gála képei:

1. album

2. album

 


Arra születtünk...

 

A duol.hu képei

A duol.hu cikke

A dunaujvaros.com cikke és képei

Találatok: 1469

Megosztom:

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter