Elsős beiskolázás

lejátszos

 A képre kattintva nézheti meg diafilmünket! 

Tisztelt Szülők!

Kedves Leendő Elsős Óvodás!

Egy nehéz döntés előtt állnak. Hova írassák be gyermeküket első osztályba? Melyik általános iskola lenne a legjobb? Tényleg nem könnyű a válasz, s nem is szeretnénk megmondani Önöknek, hogy mit tegyenek, hisz sok szempontot kell mérlegelniük, s a döntés 8 évre szól.

Engedjék meg, hogy segítsünk!

A Dunaújvárosi Petőfi Sándor Általános Iskola a Római körút elején áll. Kívülről szépen megújult épület gazdag belső tartalommal. Egy iskola, mely hosszú évek óta nagy tapasztalattal oktatja azokat a kisfecskéket, akik itt kezdik meg tanulmányaikat. Célunk az, hogy diákjaink a lehető legharmonikusabb környezetben hozzák ki magukból a legtöbbet.

Ha szeretné, hogy gyermeke angol nyelvet tanuljon emelt óraszámban, és a külön tanár ne terhelje meg a családi kasszát, nézzen be hozzánk. Mi szívesen segítünk abban, hogy akár az alapfokú nyelvvizsga se jelentsen problémát. Ebben Árvai Gyöngyi és Pillár Balázs angol tanárok lesznek a gyerekek segítségére.

1.a osztályunkban, ahol az emelt szintű angol nyelv tanulására biztosítunk lehetőséget, Bebesiné Mukli Emese és Johan Katinka tanító nénik tanítják meg az apróságokat az olvasás, írás, számolás rejtelmeire.

Ha azonban úgy érzi, hogy gyermekének egy olyan oktatásra lenne szüksége, ahol a modern technológia dominál, válassza az 1.b osztályt. Pedagógusa: Hajdu-Csepeli Ágnes, felkarolja mind a tehetséges, mind a nagyobb segítségre szorulókat egyaránt. Digitális programjaival szeretné megkönnyíteni a gyermekek számára az iskolakezdést.

Harmadik osztályunk, az 1.c kisdiákjai a délelőtti órákban Szloboda Ágnes pedagógiai hozzáértése révén léphetnek a tudás gazdag tárházába, és a művészetek segítségével, játékos eszközökkel jutnak el a problémák megoldásához.

Természetesen lehetőségeink itt még nem merültek ki, hisz bárki sportolhat nálunk, mert van birkózás, kézi- és vízilabda, sőt futball is, de az érdeklődőket megtanítjuk sakkozni, főzni, táncolni, barkácsolni, és nyitottak vagyunk közös családi programokra, túrázásokra is.

Még számtalan más vonzó programot rejtenek iskolánk falai, de ezzel a levéllel nem az volt a célunk, hogy mindent megpróbáljunk leírni Önöknek, mert ez lehetetlen lenne. Szerettük volna felkelteni az érdeklődésüket a Dunaújvárosi Petőfi Sándor Általános Iskola iránt.

Kérjük, szánjanak időt ránk és oldják meg gyermekeikkel játékos feladatainkat! Ismerjenek meg bennünket és csak utána hozzák meg fontos döntésüket! Hisszük, hogy foglalkozásainkkal megkönnyíthetjük ezt a nem kis terhet.

Rideg István , Intézményvezető

Az ikonokra kattintva megismerkedhetnek a leendő osztálytanítókkal!

1a i 1b i 1c i angol i

 

Iskolahívogató! 1. forduló

Kedves Gyerekek!

A járványhelyzet miatt iskolahívogató foglalkozásainkat rendhagyó módon, online formában bonyolítjuk le. Minden második héten más – más játék segítségével nyerhettek betekintést iskolai életünkbe.

Amennyiben kedvet kaptál ahhoz, hogy csatlakozz és kipróbáld magadat, kérjük, szüleid segítségével töltsd ki az alábbi adatkérő lapot, ami alapján számodra személyesen is el tudjuk küldeni feladatainkat! Kattints a a kéz ikonra  a gombon, s tölthetitek is ki az adatlapot! 

adatlap gomb

 Ha a nyolc fordulóból legalább hat feladatot kitöltöttél beiratkozáskor meglepetésben részesülsz! Kérjük, ne felejtsd el beírni a feladatok előtt a vezeték- és keresztneved sem! Ne késlekedj, játssz játékainkkal hamar!

Első fordulónk feladatait az alábbi gombokra kattintva érheted el:  

1feladat 2feladat 3feladat 4feladat

 

Iskolahívogató! 2. forduló

Kedves Óvodások és Szüleik!
 
Nagyon szépen köszönjük érdeklődéseteket iskolánk beiskolázási programja iránt! Örömmel fogadtuk, hogy nagyon sokan regisztráltatok az első forduló feladatainak kitöltésekor. Természetesen ez semmilyen kötelezettséggel nem jár, de nektek már személyesen is kiküldtük feladatainkat.
Ígéretünkhöz híven tovább folytatjuk programunkat és fogadjátok tőlünk szeretettel a 2. forduló játékait. Most 5 érdekes újdonsággal lepünk meg Benneteket és nagyon várjuk újabb óvodások részvételét is! Csatlakozzatok bátran! Ne felejtsétek el, ha 6 fordulóban részt vesztek, beiratkozáskor meglepetés vár rátok!
 
Leendő elsős tanító nénik
 
balkutyus 1   kirako 2
  angol 5  
parkereso 3   evszakok 4
 
 
 Iskolahívogató! 3. forduló
 
Sziasztok Kedves Nagycsoportos Óvodások!
 Iskolahívogató foglalkozásaink újabb lépcsőfokához értünk. 

Köszönjük, hogy ennyien regisztráltatok digitális felületünkre, melynek segítségével egyre több kisóvodás kaphatja meg személyesen is feladványainkat. Boldogan látjuk, hogy kitartással és lelkesedéssel vesztek részt játéksorozatunkban.

Leendő elsős tanítóink nagy izgalommal készítették el számotokra a mostani feladatokat is, aminek már harmadik alkalommal lehettek részesei.

Amennyiben eddigi játékaink tetszettek, biztosan állítjuk, hogy a mostaniban sem fogtok csalódni! Ismét öt érdekes, gondolkodtató és szórakoztató játékot találhattok az alábbi felhőcskékre kattintva.

Várunk Benneteket két hét múlva is!

 szamlalj 3
hang 3 
 bontas 3  angol 3

 memoria 3 
 
 
  Iskolahívogató! 4. forduló

 

Közeleg az iskola!
 
Közeleg az iskola, ki a csoda jár oda? Reméljük, hogy majd TE és hogy hozzánk!
 
Kedves Óvodások!
 
Tetszenek az eddigi feladatok? Jó látni, hogy milyen ügyesen oldjátok meg őket! Csak így tovább! 
Számunkra nagyon kedves feladat játékokat készíteni Nektek és figyelni, hogy milyen sokan érdeklődtök iránta és regisztráltok felületünkön. Köszönjük!
Eltelt két hét. Elérkezett a következő forduló ideje. A farsangi készülődés közepette összeállítottunk számotokra egy kedves csomagot, melyet sok szeretettel ajánlunk figyelmetekbe. 
 
Játsszatok velünk újra, hisz az iskola nem más, mint egy nagy játék, ahol minden kisdiák okosabb lesz! 
 
Csomagunk tartalma:
részegész 4többkevesebb 4 élőélettelen 4
  gyümölcsleres 4szamokangolul 4
 
 
Gyönyörű szép napokat kívánunk!
 
Leendő elsős tanítók
 
Iskolahívogató! 5. forduló

Kedves Leendő iskolások!

Bizonyára Ti is farsangoztatok az Óvodában és elmesélte Nektek az Óvónéni, hogy azért  vigadtunk és bújtunk jelmezbe, hogy elűzzük vele a telet.
Ez a célunk a mai érdekes kis feladatokkal is. Ha megoldjátok őket, akkor közelebb kerülünk a tavaszhoz és a jó időhöz. Alig várjuk mi is az iskolában, hogy végre kivirágozzanak a magaságyásaink és élvezzük a természet megújulását.
Játsszatok ismét velünk és űzzük el együtt a telet!
Íme a következő - immár 5. - feladatcsomag. Fogadjátok tőlünk szeretettel!
Leendő elsős tanító nénik
párosító 5  közép 5 Tavasz virágcsokor 5
 adj össze picurral 5 csoportosítás  5fordul angol

Iskolahívogató! 6. forduló

Tisztelt Szülők!

Kedves Óvodás!
 
Sajnos nem túl jó körülmények között köszöntünk Benneteket. Bizonyára sokan örülnek, hogy otthon lehetett maradni, de többen vannak azok is, akik szívesen játszanának ovis társaikkal.
Ezen a helyzeten mi változtatni nem tudunk, de nagyon szívesen segítünk abban, hogy tartalmasan töltsétek el az otthoni időszakot. Újabb feladatokkal készültünk számotokra.
Olyan színes és változatos játékokat fűztünk össze, mintha egy tavaszi virágcsokor lenne. 
 
Köszönjük, hogy egyre többen regisztráltok a felületünkre és bízunk benne, hogy örömmel búvárkodtok a megoldásokban! Nekünk nagy örömet okoz, hogy Veletek dolgozhatunk és kéthetente látjuk, milyen szorgalmasan és ügyesen kalandoztok a feladatok világában. Csak így tovább!

A 6. fordulóban az alábbi feladatokat állítottuk össze:

angol 6 fej 6 árnyékok 6
  folytasd 6
madarak 6   mátrix 6

Nagyon kellemes kikapcsolódást kívánnak:

Leendő elsős tanító nénik

Iskolahívogató! 7. forduló

Tisztelt Szülők!

Kedves Iskolába Készülő Óvodások!
 
Elérkezett az a pillanat, amikor utoljára oldhattok meg velünk közös feladatokat így online. Mi mindig egy kicsit szomorúak vagyunk ilyenkor, mert egy jó dolog véget ér, de örömmel vesszük, hogy valami új dolog veszi kezdetét, hiszen hamarosan jön a beiratkozás, amikor bízunk benne, hogy a mi iskolánkat választjátok. Akkor pedig még sokszor tudtok velünk játszani. 
A beiratkozásról következő levelünkben fogunk bővebb tájékoztatást küldeni.
 
Addig azonban olyan feladatokkal készültünk, amik megint újabb érdekességeket rejtenek, és megfejtésükkel sok új dolgot tudhatsz meg az érzelmekről, a testrészekről, no meg persze az időről.
 
katica 7 erzelmek 7
testreszek 7 1 idomeres 7
 
Biztosan tudjátok, hogy milyen ünnep közeleg. Mi sem feledkeztünk meg róla. Találtok 3 nagyon kedves húsvéti fejtörőt is és ha van kedvetek hozzá, ezeket se hagyjátok ki, hogy közelebb kerülhessetek az ünnepi hangulathoz.
 
husvet 7 1 husvet 7 2 husvet 7 3

 husvet 7 0

Kívánunk nagyon szép ünnepet és kellemes húsvéti készülődést!
Leendő elsős tanító nénik