Támop

Megjelent: 2012. július 31. kedd

TÁJÉKOZTATÓ

Örömmel tájékoztatunk mindenkit, hogy iskolánk az Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Megújulás Operatív Programhoz benyújtott „Együttműködés az együttnevelésért - Sajátos nevelési igényű tanulók integrációja Dunaújváros 3 oktatási intézményében” című pályázatunk 
26 814 536 Ft támogatásban részesült.

Pályázati azonosító: TÁMOP-3.4.2-09/2-2010-0003

Három oktatási intézmény:

  • Móra Ferenc Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógia Módszertani Intézmény
  • Szórád Márton Általános Iskola
  • Petőfi Sándor Általános Iskola

A projekt időtartama: 12 hónap, melyet még 5 évig fenn kell tartanunk.

Pályázat lényege:
Intézményünkben integrált tanulók oktatása és nevelése is folyik. Ennek érdekében 3 évvel ezelőtt együttműködési megállapodást kötöttünk a Móra Iskolával, hogy az SNI és BTM (nevelési tanácsadós) gyerekeink fejlesztését utazó gyógy- és fejlesztő pedagógus hálózatukkal megvalósítsák. Ennek a közös munkának a továbbfejlesztését célozta meg e pályázat keretében a fent felsorolt 3 intézmény. Szeretnénk munkánkat szakszerűbben végezni e tanulóink körében illetve módszertani sokszínűségünket továbbfejleszteni. Ezért új módszert dolgoztunk ki az SNI tanulók továbbhaladása érdekében. Ettől az évtől iskolánkban bevezetésre kerül a kéttanítós módszer, ami azt jelenti, hogy az utazó gyógy- és fejlesztőpedagógusok nem minden esetben viszik ki a tanulóinkat a tanóráról, hanem a tanórába bekapcsolódva fejlesztik a gyerekeket. Továbbá egy másik módszer is kipróbálásra kerül, az SNI tanulók esélyegyenlőségének biztosítása céljából. A Móra iskolából kiválogatásra kerül 6 jó képességű tanuló, akik vendégtanulóként bekapcsolódnak az informatika és a matematika órák munkájába 1-1 tanóra keretében. Ezek a tanulók minden esetben pedagógussal érkeznek, aki segíti a tanulók munkáját.
A pályázat megvalósulásával a pedagógusaink mindegyike minimum 60 órás továbbképzésen vesz részt, mely lehetővé teszi számukra a szemléletváltozás kialakulását, módszertani sokszínűségük bővítését, valamint a befogadó osztályok felkészítését.
A pályázatunk keretében iskolánk 4 laptopot és 4 projektort vásárolhat a differenciált oktatás, az SNI tanulók megsegítése céljából.
Közös rendezvényei is lesznek a három intézménynek: kulturális, sport és egészségnap.
Szülői kerekasztalt, nyílt napot is szervezünk a szülők számára. Folyamatosan tájékoztatjuk a szülői szervezetet a pályázattal kapcsolatosan.  
Intézményünk főbejáratához kikerül a TÁMOP 3.4.2 feliratú tábla, mellyel jelezni kívánjuk, hogy intézményünk ezt a pályázatot megnyerte és benne részt vesz.
A pályázat iskolánk számára szakmai és eszközfejlesztést, nagyobb nyilvánosságot és még több szakmai elismertséget hoz. Tanulóink számára lehetőséget biztosít egy elfogadó szemléletmód kialakítására.

Kedvezményezettek neve és elérhetôsége:


Cím:

2400 Dunaújváros, Római krt. 2.

2400 Dunaújváros, Fáy András út 14.

2400 Dunaújváros, Magyar u. 49. 

Tel.:

25/423-734

25/423-693

25/ 285-845

Fax:

25/423-734

25/423-204

25/285-846

E-mail:

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Közreműködô szervezet neve és elérhetôsége:

Oktatási és Kulturális Minisztérium Támogatáskezelő Igazgatósága
1055 Budapest, Bihari János u. 5.

Találatok: 3468

Megosztom:

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter