VII. Petőfi Kupa Gyermek Sakkverseny

Megjelent: 2017. március 28. kedd Írta: Petőfi iskola

A Dunaújvárosi Petőfi Sándor iskola immár 7-ik alkalommal rendezte meg, a már hagyománnyá vált sakkversenyét.  A rendezvényére 8 település 15 iskolájából 75 gyermek érkezett, hogy megmérettesse magát társaival. Szülőkkel együtt legalább 120 főt látott vendégül az iskola. A verseny célja az volt, hogy egy jó hangulatú versenyélményt adjunk az iskolai berkekben, szakkörökön sakkot tanulóknak. Valamint, hogy még jobban kedvet kapjanak a játékhoz, versenyzéshez és a sakkbeli tudás elmélyítéséhez. A FIDE értékszámmal rendelkező versenyző csoportnak pedig, jó gyakorlási lehetőséget kívántunk nyújtani egy erősebb mezőnyben.  A helyi iskolákon (Arany, Dózsa, Móricz, Petőfi, Széchenyi, Vasvári) kívül érkeztek játékosok Budapest, Iregszemcse, Komárom, Mór, Rácalmás, Székesfehérvár, Tamási intézményeiből.
Köszönjük a lebonyolításban segítő pedagógusoknak, edzőknek, szülőknek, és a főszereplő-, résztvevő gyerekeknek, valamint az őket elkísérő szülőknek ezt a szép, izgalmas és örömteli szombatot!
Külön köszönet, Fábiánné Rajcsányi Magdolna tanító néninek, aki végig részt vett a verseny előkészületeiben, lebonyolításában és az utómunkálatokban!
Külön köszönet, Tóth Enikő a Petőfis szülői munkaközösség vezetőjének, aki a gyerekek  palacsinta igényét segített kielégíteni a szervezéssel, és nem kevés palacsintasütéssel!
Külön köszönet, a többi szülőnek, akik otthon vagy az iskolában kivették részüket a palacsinták elkészítésében, a folyamatos szervírozásban, valamint a szörpök folyamatos utántöltésére odafigyeltek, hogy egy lelkes sakkozó se maradjon szomjasan!
A sakkversenyt a Dunaújvárosi Önkormányzata szponzorálta, hogy 75 gyermek leülhessen játszani. A Bástya Dunaújvárosi Sakk Sportegyesület a szervezési előkészületekben, a lebonyolításban és tárgyjutalmakkal járult hozzá az eseményhez. A palacsintázáshoz az alapanyagokat a kedves szülőknek köszönhetjük.
Iskolánkból 26 tanuló vett részt a versenyen, többen nagyon jó helyezéseket értek el. A dobogós helyekből, 3 aranyat, 2 ezüstöt és 4 bronzérmet sikerült kiharcolniuk tanulóinknak.


Korcsoportonként elért helyezések:

Érmesek:
 1. hely:  Jilg András 4.b, Horváth Gréta 2.b, Badi Léna 1.a
 2. hely: Vidák Boglárka 4.a , Szilágyi Dorottya 1.a
 3. hely: Kiss Máté 3. b, Matwi Márton 4. c, Tálos Panna 4.c, Huszti Márton 6.b

Oklevelesek:
4. hely: Laskovits Zsolt 4.b, Lakatos Enikő 3.a,  Borbély Gergő 2.a, Szalai Szimonetta 2.a,
Borbély Áron 1.a,
5. hely: Balogh Ákos 4.b, Erdei Tamara 3.b, Borbély Dániel 2.b, Páhi Zsolt Alex  1.b, Matwi Szilvia 5.c
6. hely: Fehérvári Olivér 4.c, Kálmán Dániel 3.b, Párducz Adrián 2.b, Matwi Márton 5.c, Vass Eszter 5.c

Fide csoportban: 3. hely Lőkös Viktória 6. b

A Petőfi Kupa csapatversenyét a Rácalmási Jankovich Miklós Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tanulói nyerték.
Csapattagok: Tóth Noel 1. osztályos, Poór Dénes és Perczel Ákos 2. osztályos tanulók.

KÉPEK ITT

 

Találatok: 617

Megosztom:

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter