Tisztelt Szülők! Kedves Leendő Elsős Óvodás!

Egy nehéz döntés előtt állnak. Hova írassák be gyermeküket első osztályba? Melyik általános iskola lenne a legjobb? Tényleg nem könnyű a válasz, s nem is szeretnénk megmondani Önöknek, hogy mit tegyenek, hisz sok szempontot kell mérlegelniük, s a döntés 8 évre szól.
Engedjék meg, hogy segítsünk!

 

A Dunaújvárosi Petőfi Sándor Általános Iskola a Római körút elején áll. Kívülről szépen megújult épület gazdag belső tartalommal. Egy iskola, mely hosszú évek óta nagy tapasztalattal oktatja azokat a kisfecskéket, akik itt kezdik meg tanulmányaikat. Célunk az, hogy diákjaink a lehető legharmonikusabb környezetben hozzák ki magukból a legtöbbet.

Ha szeretné, hogy gyermeke angol nyelvet tanuljon emelt óraszámban, és a külön tanár ne terhelje meg a családi kasszát, nézzen be hozzánk. Mi szívesen segítünk abban, hogy akár az alapfokú nyelvvizsga se jelentsen problémát. Ebben Hekkelné Imre Györgyi angol tanár néni lesz a gyerekek segítségére.

1.a osztályunkban, ahol az emelt szintű angol nyelv tanulására biztosítunk lehetőséget, Bécs Krisztina tanító néni tanítja meg az apróságokat az olvasás, írás, számolás rejtelmeire. A délután folyamán pedig napközis kollégánk vezetésével válik teljessé egy nap.

Ha azonban úgy érzi, hogy gyermekének egy olyan oktatásra lenne szüksége, ahol délelőtt és délután folyamán felváltva tanulhatna és játszhatna csemetéje, s még a házi feladatot is az osztályfőnök segítségével oldaná meg, mi arra is tudunk megoldást. Az 1.b osztály pedagógusai: Gerő-Gyurján Tamara és Gulyásné Dorka Violetta felkarolják mind a tehetséges, mind a nagyobb segítségre szorulókat egyaránt. Családbarát programjukkal szeretnék megkönnyíteni a gyermekek számára az iskolakezdést.

Harmadik osztályunk, az 1.c kisdiákjai a délelőtti órákban Fábiánné Rajcsányi Magdolna pedagógiai hozzáértése révén léphetnek a tudás gazdag tárházába, és táblajátékok, interaktív anyagok segítségével, játékos eszközökkel jutnak el problémák megoldásához, míg délután napközis keretek között tölthetik el tartalmasan szabad idejüket.

Természetesen lehetőségeink itt még nem merültek ki, hisz bárki sportolhat nálunk, mert van birkózás, kézi- és vízilabda, sőt kosárlabda is, de az érdeklődőket megtanítjuk sakkozni, főzni, táncolni, barkácsolni, és nyitottak vagyunk közös családi programokra, túrázásokra is.

Még számtalan más vonzó programot rejtenek iskolánk falai, de ezzel a levéllel nem az volt a célunk, hogy mindent megpróbáljunk leírni Önöknek, mert ez lehetetlen lenne. Szerettük volna felkelteni az érdeklődésüket a Dunaújvárosi Petőfi Sándor Általános Iskola iránt.

Kérjük, jöjjenek el hozzánk először 2020. január 20-án 16:00 órakor, majd a későbbi foglalkozásokra is! Ismerjenek meg bennünket és csak utána hozzák meg fontos döntésüket! Hisszük, hogy foglalkozásainkkal megkönnyíthetjük ezt a nem kis terhet.

Rideg István -  Intézményvezető