Hangversenyen voltunk

Iskolánk 31 felsős tanulója és 24 alsós kisdiákja 2019. november 11-én Dobszay-Meskó Ilona – Tarr Ferenc: Rigócsőr király című előadásán vett részt a Bartók Kamaraszínházban.

A zeneszerző azt a célt tűzte maga elé, hogy a kortárs és klasszikus zeneirodalom darabjait egyedi megközelítéssel, sok nevetéssel, humorral tárja a közönség elé. Lukácsházi Győző vezetésével céljuk bemutatni, mit jelent zenével mesélni, a képzelet erejével varázsolni.

Ez a mese különösen tanulságos egy mai gyerek számára, hiszen segít megkülönböztetni az igazságot a látszattól, az értékest az értéktelentől. Az előadás koncepciója szerint úgy indul a mese, mintha ott helyben, mintegy improvizációként jönne létre. A mesélő, bejelenti a közönségnek, hogy az előadók nem érkeztek meg, az előadás megkezdésére várni kell. Majd a szereplők „előkerülnek”, és elkezdik kitalálni a mesét. Mi legyen? Legyen-e a királynak lánya?
Milyen legyen, és mi történjen vele? A történet végig úgy játszódik, mintha semmi nem lenne előre megírva. Meglepetés a gyerekeknek, hogy szemük láttára, fülük hallatára születik meg az egész előadás zongora, hegedű és ütős hangszerek kíséretével. A gyerekek megtudhatták, hogyan is képes megváltozni valaki, ha segítenek ebbe

rigicsör honlap