20 éves a Fecskeavató a Petőfiben

Csodálatos jubileumot ünnepeltek idén a Petőfisek. 20. alkalommal rendezték meg kis elsőseik számára a Fecskeavatót.

A cél nemes: az iskolába szeptemberben érkezett kis elsősök a negyedikesek szervezésében, ünnepélyes keretek között válnak iskolájuk tagjaivá. Ez a program már hagyományosan az adott tanév októberében kerül lebonyolításra.

A Fecskeavató az idén Rideg István Igazgató Úr köszöntőjével indult, melyet a 4. évfolyam vidám, a mesevilágot idevarázsoló műsora követett. Ebben megelevenedett a királyi udvar, megjelentek a labdazsonglőrök, az akrobaták, a kardforgató és más művészek, hogy elkápráztassák az uralkodót és természetesen a jelen lévő vendégeket: tanulókat, szüleiket egyaránt. Az esemény részeként a legkisebbeket, az elsős kisfecskéket is dalra fakasztották, megverseltették, hisz nekik ez volt az avatáshoz nélkülözhetetlen próbatétel.

IMG 2628

További képeket >>ITT>>tekinthet meg!

A műsor befejező részeként ünnepélyesen elhangzott a Fecskefogadalom és Igazgató Úr kézfogásával, a diákönkormányzattól ajándékba kapott petőfis póló felvételével ért véget a tornateremben megtartott műsor. Ezt követően indultak a felavatott apróságok a Fecskecsipegetőre, melyen feltálalt finomságok és üdítők a 4. évfolyamos szülői munkaközösségek adományaiból valósultak meg.

Köszönjük Fábiánné Rajcsányi Magdolna, Bécs Krisztina és Szabó Tünde munkáját, a szülők és a DÖK segítségét, mellyel emlékezetessé tették ezt a szép délutánt.