„Tök” jó nap volt

A 2.c osztály - lelkes szülőkkel kiegészülve - a XVI. Rácalmási Tökfesztiválon járt.

Sajnos 13-a és péntek babonája utolérte a kis csapatot. A betervezett 9:30-as érkezés helyett 1 órával később jutottak el a szebbnél szebb tökdekorációkkal kidíszített főutcára. Innen tovább sétáltak a Jankovich Kúriába, ahol kiállításra kerültek a legnagyobb méretű környékből benevezett tökök. A gyerekeknek tátva maradt a szája a csodálkozástól olyan lenyűgözőek voltak a kiállított kompozíciók.

A színes programok gazdag választéka sok lehetőséget rejtett magában. Sajnos azonban az időveszteség miatt nem sikerült mindenkinek kipróbálni az olyan kézügyességet fejlesztő feladatokat, mint a korongozás mestersége, a töklámpás-faragása, a papírmasé készítése, a hajfonási technikák, és az apró sütemények formálása. Igyekeztek azonban minél több dologba belekóstolni.

Különösen nagy élményt nyújtott a meseelőadás és az élő óriáskígyó bemutató. Természetesen a zsebpénzek elköltésére is szántak némi időt, így hamar elérkezett a búcsú pillanata.

Látványban és érzelmekben gazdag, jó hangulatú délelőttöt töltöttek együtt a 2.c osztály tanulói a rácalmási fesztiválon, és elhatározták, hogy jövőre is visszatérnek. Tartsatok velük!

70628545 3128794257191595 5815169029093982208 n