Tanévnyitó ünnepély

Minden évben méltó keretek között az első évfolyamos pedagógusok által összeállított műsorral indul a tanév. Az idén Bálint Judit, Szalavics Eszter és Pirbus Klaudia tett ki magáért.

A kedves kis dekorációval ellátott tetszetős színpadkép üde keretet adott az első tanítási napon 8:00 órakor kezdődő műsornak. A Himnusz csodálatos hangjait követően Kecskés Viktória 1.a osztályos kisdiákunk egy szép verssel kedveskedett a tanulóknak, pedagógusoknak és a megjelent érdeklődőknek.

Majd díszvendégünk, DMJV polgármestere, Cserna Gábor mondta el tanévnyitó gondolatait, melyet intézményünk vezetőjének, Rideg Istvánnak erre az alkalomra megfogalmazott beszéde követett.

A legkisebbeket a pedagógusok nevében Gálosfai Tímea köszöntötte Aranyosi Attila versével, melyet követően – bemutatkozásképpen - az elsősök felvonultak a színpadra.  

tanevnyit1

Kép forrása: https://dunaujvaros.com/hirek/201909/tobb_mint_negyszaz_diak_kezdte_meg_ma_a_tanevet_a_petofiben?fbclid=IwAR0A92YG_B_K5lNZg_sc7APIED02kAwK6Ncl_Gj36Y1fy7J-NV2iE5MBYlY

A műsor további részében három 1.b osztályos tanuló: Sóti Renáta Éva, Tintér Alex Zoltán és Pfeffer  Zsófia szórakoztatta a megjelenteket, majd Rideg István megnyitotta a 2019/2020-as tanévet. A Szózat hangjait követően pedig megkezdődött az osztálytermekben a munka.

dtvtanevkez2

Forrás: https://dplusztv.hu/2019/09/02/2019-szeptember-2-hirado/

Hiradóban 7perc 42 másodperctől látható a tanévnyitónkról tudósítás.

Köszönjük a felkészítő pedagógusoknak és a résztvevőknek a színvonalas nyitóünnepséget és az idei tanévre mindenkinek eredményes munkát kívánunk!