Mohácsi Lovastábor 2019.

Az idei tanév végén iskolánk tanulói a Mohácsi Lovastáborba látogathattak el Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával. A térítésmentes tábor már-már luxuskörülményekkel várta a petőfiseket – kiegészülve pár Dózsa iskolás tanulóval.

A tábor területén a gyerekek sporteszközök kavalkádját használhatták: medence, roller, gördeszka, ping-pong, csocsó, strandröplabda és a legnagyobb kedvenc: a trambulin, így senkinek nem volt egy perce sem arra, hogy unatkozzon.

A programok mind szórakoztatóak és izgalmasak voltak. Hétfőn a gyerekek megismerkedhettek a lovarda részeivel, a lovakkal kapcsolatos alapfogalmakkal, és a foglalkozás végén mindenki fel is ülhetett a lovakra.

honlaplovas

>>További képekért kérem kattintson! >>

 

Kedden Pécsre látogattunk, ahol először a TV-toronyból csodálhattuk meg a lenyűgöző panorámát. Egy rövid városnézés és ebéd után a Pécsi Állatkertben találkozhattunk cápával, szurikátákkal, prérikutyákkal, egzotikus majomfajtákkal, és persze a klasszikusokkal, mint a barna medve, az oroszlán és a víziló – a teljesség igénye nélkül. A legnagyobb sikere talán a fókatréning megtekintésének, és az állatetetéseknek volt. A gyerekek olyan állatokat etethettek saját kezükből, mint a kecske, a mókusmajom vagy a gyűrűsfarkú maki. Óriási élmény volt!

Szerdán a Busóudvart látogattuk meg Mohács belvárosában, ahol a gyerekek busómaszkot készíthettek, valamint egy monumentális kiállítóteremben ismerhették meg a busójárás történetét és az ezzel kapcsolatos hagyományokat. Ha erre járnak, ne felejtsék el megtekinteni az udvar ajándékboltjának falán hagyott petőfis „aláírásunkat”. Megtekintettük a Duna partját, majd várt minket a lovarda, ahol a lovaglás mellett gipszfigurákat festhettek a gyerekek. Az itt készített csecsebecséket a szülők bizonyára már meg is kapták.

Csütörtökön a Mohácsi Nemzeti Emlékhelyre utaztunk el. Itt lebilincselő, és sajnos szomorú történeteket hallgathattunk meg Magyarország történelmének egyik legtragikusabb eseményéről. A délután folyamán ismét lovaglás várta a gyerekeket, akik már kipróbálhatták a lovak irányítását és az ügetést is. Az este csúcspontja a tábortűz volt. A tűz körül pillecukrot sütögettünk, de volt, akinek valamilyen husi is jutott a nyársára. A csillagok alatt, a parázs mellett idéztük fel a tábor legszebb pillanatait.

A pénteki napra is jutott a lovas programokból. Tanulóink besegítettek a lovak tisztításában, így ki lehetett próbálni a szőrük kefélését, a paták kikaparását és a patamosást. Ezután még mindenkinek volt lehetősége a lovakkal megtenni egy-két kört. Egy csoportkép elkészítése után még egy kis váltóverseny várta a gyerekeket levezetésként. Az utolsó ebéd előtt megtartottuk a várva-várt szobaszemle eredményhirdetését.
Eseménydús és felejthetetlen öt napot töltöttünk Mohácson.

Annyi mindent csináltunk, és úgy elfáradtunk nap, mint nap, hogy a gyerekeket bizony nem kellett sokáig ringatni esténként.
Ezúton szeretnénk megköszönni még egyszer Dunaújváros MJV Önkormányzatának és a Dunaújvárosi KLIK-nek a lehetőséget, hogy tanulóink részt vehettek ebben a fantasztikus táborban. A Mohácsi Lovasklub dolgozóinak pedig köszönjük azt a reggeltől estig tartó folyamatos munkát és kedvességet, amivel gyerekeinket megfizethetetlen élményekhez juttatták!

A mohácsi szúnyogok pedig ezúton mondanak köszönetet tanulóinknak azért a több liter vérért, amivel tápláltuk őket az öt nap alatt! Jövőre is várnak minket vissza!