Pedagógus Életpályáért Emlékérem – Dunaújvárosért Díj 2019

Ácsné Tóth Erika Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése Ácsné Tóth Erika tanítónő kiemelkedő és példaértékű szakmai tevékenységét a Pedagógus Életpályáért Emlékéremmel ismerte el.

Erika néni óvónőként végzett a Kecskeméti Óvónőképző Intézetben. Pályáját a dunaújvárosi 14. számú óvodában kezdte, ahol a legkisebbek nevelését-oktatását segítette. Már ez alatt az idő alatt is nagyon aktívan tevékenykedett.

1987-ben vette át tanítói diplomáját, melynek kiegészítésként ének-zene szakkollégiumot is végzett. Először a Béke Városrészi I. számú Általános Iskolában dolgozott, mint napközis nevelő. A későbbiekben ez az iskola vette fel a Kőrösi Csoma Sándor nevét, ahol osztálytanítóként is oktatta az alsós gyermekeket hosszú éveken keresztül.

1999-ben helyezkedett el iskolánkban. Az itt töltött 20 év alatt szakmai munkáját nagy igyekezettel végezte. Munkaközösség-vezetőként, sőt egy évig igazgató-helyettesként támogatta az akkori vezetés előremutató tevékenységét. Közben több szakmai továbbképzést is sikeresen elvégzett. Éveken keresztül szinte összeolvadt a neve az iskolai vándortáborokkal, és tette tartalmassá, kellemessé több száz diák nyári élményeit.

A tanítónő elismeréséhez gratulálunk!

erika1