Képmese pályázat az MMK-ban

Szép sikernek örvendhettünk mi, Petőfis tanárok és diákok május 9-én, csütörtökön az MMK CsupaCsoda Birodalom Népmesepont előadó termében, ahol a korábban meghirdetett Képmese pályázatra beérkezett pályaművek bemutatása, értékelése és eredményhirdetése történt.

Iskolánkból három csapat is pályázott.

1/c osztályunk indult a Petőfi-Gálán bemutatott Sün Balázs című műsoruk videó anyagával Varjuné Müller Ágnes tanítónő vezetésével.

5/a osztályunkból két csapat is nevezett. Szabó Ádám, Horváth Dominik, Szelényi Balázs a Kismalac és a farkasok című mesét dolgozták fel videómese formájában, nagy sikerrel. A másik ötödikes csapat, Tenyér Levente és Sárosi Zalán A brémai muzsikusok történetéből készített videó bábfilmet, sajátos technikával, újszerű módon.

Minden résztvevő a vendéglátás mellett, oklevél és tárgyjutalomban részesült. Ötödikeseink videómeséikkel BRONZ minősítést értek el. Az elsősök videoanyagát a versenybizottság ARANY minősítéssel jutalmazta, így a budapesti fordulóra ők jutottak tovább. Szívből gratulálunk és szurkolunk a sikeres folytatáshoz!

Képmese pályázat 2

>>Tovább a fotótárba!>>

Külön szeretném megköszönni a gyerekek mellett azt a szülői támogatást és segítséget, ami nélkül - ahogy szokták mondani - ezek a  produkciók nem jöhettek volna létre. A végleges videóforma elkészítésében továbbá elévülhetetlen érdemei vannak Koppányiné Sági Mónika informatika tanárnőnek, aki a nyers anyagot ,,szabta-varrta, alávitte” és kész formába öntötte. Köszönet tehát mindenkinek az aktivitásért és a szép munkákért!

Onosai Tibor - nevelőtanár