Megyei Egyéni Sakk Diákolimpia

Megjelent: 2017. február 20. hétfő Írta: Petőfi iskola

Az idén Székesfehérváron a Szabadművelődés Házában rendezték meg a megyei egyéni sakk diákolimpiát január 28.-án szombaton. Összesen 139 sakkozó diák vett részt a 7 fordulós versenyen, amelyet az országos kiírásnak megfelelően két kategóriában rendezett meg a Fejér Megyei Sakkszövetség, külön az amatőrök, és külön az Élő-pontszámmal rendelkezők számára versenyzői kategóriában. Az amatőr kategóriában csak az 1. helyezett jut tovább az országos diákolimpiára, míg a versenyzői korcsoportban az 1-3 helyezettek.

Iskolánkból 6 tanuló vett részt a megmérettetésen.

II. korcsoportos fiúk (amatőr csoport)
I. helyezett  Jilg András 4. b 7/7 pont  


A 27 fős mezőnyben Andris a 7 partijából mindegyiket megnyerte, Így a tavasszal ő képviselheti megyénket az országos diákolimpián.
Spitz Károly és Laskovits Zsolt 4. b is nagyon szépen helyt álltak, a középmezőnyben végeztek mindketten.

II. korcsoportos lányok (amatőr csoport)
III. helyezett Vidák Boglárka 4.a
(Holtversenyes II-IV. helyezett, bár legyőzte az őt megelőző versenyzőt, de sajnos az ellenfeleik által szerzett pontszámok, fél ponttal a másik leánynak kedveztek.
Gallai Hanna 5.a kicsit gyengébben sikerültek az első fordulók, de aztán Hanna is belejött, sorra szerezte a pontokat. Négy pontjával a 7. helyet sikerült megszereznie.

III. korcsoportos lányok  (versenyzői csoport)
V. Lőkös Viktória Nikoletta 6.b (Holtversenyes IV.-V. helyezett)

Niki nagyon jól küzdött. Az első és a második helyezett leány is csak remit tudott kiharcolni ellene. Több edző is nagyon dicsérte a játékát.

Gratulálunk a résztvevőknek a szép eredményekhez, Andrisnak pedig sok sikert kívánunk az országos diákolimpiára!

KÉPEK ITT


Találatok: 586

Megosztom:

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter