Szép, igazán szüretelésre és terménybetakarításra alkalmas napsütéses őszi napon, október 24-én az iskolai tankonyhán gyülekeztünk össze, az 5. és 6. osztályos tanulószobás diákokkal, hogy a megvásárolt narancsból és szőlőből, valamint az iskolában kapott almákból ízletes vitaminsalátát készíthessünk. Az őszi időszakban fontos dolog az emberi szervezetet feltölteni ízletes, érett vitamindús gyümölcsökkel, felkészítve magunkat is a téli kevésbé napsütéses időre. A gyerekek nagy örömmel készültek erre a délutánra.
Miután megmostuk és megtisztítottuk a gyümölcsöket elkezdődött a lelkes felszeletelése, aprítása a gyümölcsöknek asztalonként.
A felszeletelt gyümölcsöket egy tálba mézzel és citrommal összekevertük, majd tálaltuk. Az egyes munkafázisokban lelkesen takarítottak, mosogattak és tálalták fel ezeket a finomságokat, megkóstolván a másik asztalok vitamintálait is.
A program végén jó hangulattal és vitaminokkal megrakodva indultak haza a gyermekek.
Tanulószobás egészségnap a Petőfi iskolában!
Petőfi iskola
Találatok: 129