Kézmosás Világnapja

Iskolánk október 15-én tartotta a Kézmosás Világnapját, melyet 2008 óta tartanak számon a világon. A világnap célja, hogy felhívja a figyelmet a megfelelő szappanos kézmosás és az alapvető higiéniai körülmények fontosságára, valamint javítani a jelenlegi helyzeten.

Alsó tagozaton öt érdekes feladaton át szerezhettek bővebb ismereteket a gyerekek a kézmosás fontosságáról. Elsőként fontos információkat tudtak meg a világnapról, majd Hétvári Andrea: Kézmosó mondókáját tanulták meg közösen. A Semmelweis Egyetem videójából megismerték a helyes kézmosás 6 lépését. A videóban látottakat élesben próbálták ki az iskola mosdójában kihelyezett plakátok segítségével. Az izgalmas programot egy vidám Kézmosó dal tanulása zárta, melyet azóta is jókedvűen énekelnek iskolánk alsós tanulói.

Felső tagozaton az osztályok egy-egy tesztet töltöttek ki a fenti témában. Ebből kiderült, mennyire vannak tisztában a kézmosás lépéseivel, vagy hogy tudják-e, milyen esetekben kell kezet mosni és mikor kell kezet fertőtleníteni. Bizony hétköznapinak tűnik a téma, de nagyon fontos beszélni róla, hisz az egészségünk függ tőle. A teszt megoldása után az osztályokat egy közös kézmosásra invitáltuk, ahol diákjaink lelkesen vettek részt.

Bízunk benne, hogy a gyerekek nem felejtik el a program során szerzett új ismereteket. Reméljük, hogy ezzel a nappal hozzájárultunk ahhoz, hogy mindenki alaposabban foglalkozzon keze tisztaságával!

Bálint Judit és Hekkelné Imre Györgyi szervező pedagógusok

További képek itt