Egészségnap

Az egészség világnapja alkalmából április 9-10-én egészségnapokat tartottunk a tanulószobán és a természettudomány szakkörön, salátát készítettünk. Az alapanyagokat a diákok otthonról hozták, illetve az iskolai gyümölcsprogram keretében érkezett almákból "szállították" egyéni recept szerint. A szakkörösök a zöldségeket részesítették előnyben, így ők franciasalátát, és görögsalátát készítettek. A tanszobások inkább gyümölcssalátát. Volt alma, banán és narancs, melyeket gondos mosás és pucolás után felaprítottunk egy nagyobb tálban. Ezt követően narancslével felengedtük, majd poharakba kiporciózva kis kanállal tálaltuk. Volt, aki életében először kóstolta meg ezt a vitamindús, ízletes gyümölcsöket tartalmazó keveréket és az volt a véleménye, hogy otthon is ki fogja próbálni. A tanulók ezzel a kellemesen felfrissítő élménnyel indíttatva fogtak hozzá az aznapi írásbeli házi feladataik elkészítéséhez.