Itt a farsang, áll a bál

A farsang lényege a tél temetése és a tavasz eljövetelének ünneplése, egyben az új esztendő első közös iskolai rendezvénye is. Február eleje már a lázas készülődés jegyében telt, mindenki nagyon sokat tett azért, hogy a bál jól sikerüljön.

A farsangi szezont a felső tagozat indította február 9-én. Volt, aki jelmezben, volt, aki anélkül és volt osztály, amelyik csoportos jelmezben érkezett a farsangi bálra. A jelmezben érkezők ajándék tombolajegyet kaptak és a legjobbakat jelmezverseny során jutalmaztuk. A felsősök diszkóztak, csocsóztak, játszottak, kártyáztak, társalogtak, a büfében vásároltak és jóllaktak. A zenét Kis Szabó Zsolt szolgáltatta, amit ezúttal is hálásan köszönünk. Az este legnagyobb izgalommal várt eseménye most is, mint mindig, a tombola volt. A diákönkormányzat ajándékai mellett minden felsős osztály hozzájárult a sorsoláshoz egy-egy tortával és egy-egy ajándékcsomaggal. Rengeteg nyeremény került kisorsolásra, így sokan távoztak elégedett mosollyal az arcukon.

Az alsó tagozat február 13-án tartotta meg a farsangi bálját. Idén a szülők is eljöhettek a mulatságra, ezért igazi családias hangulatú rendezvénynek volt helyszíne iskolánk. A jelmezes felvonulást a legkisebbek, az első osztályosok élvezték a legjobban, hiszen az ő életükben ez volt az első iskolai farsang. Minden alsós évfolyamon színpompás, ötletes, kreatív jelmezeket láthattunk. Nehéz dolga volt a zsűrinek, hogy évfolyamonként kiválassza közülük a legjobbakat, akik jutalomban és oklevélben is részesültek.

A jelmezes felvonulás után folytatódott a mulatság. A tornateremben hangulatos zenére rophatták a gyerekek a táncot. A büfében bőséges kínálat volt szendvicsekből, finom sós és édes süteményekből, üdítő italokból. A játszó szobában lufikat lehetett kilyukasztani minél gyorsabban. A székfoglalós játék is sok gyermeket nevettetett meg. A seprűadogatós vigalom különösen a boszorkányoknak kedvezett. A program végét alsóban is a tombolahúzás zárta, ami nagyon népszerű volt a tanulók és szüleik körében is. Rengeteg nyeremény talált gazdára.

Ismét tartalmas délutánt töltöttünk együtt. Kár, hogy vége lett, de nem baj, mert farsang lesz jövőre is! Tisztelettel köszönjük a szülőknek a farsangi mulatság színvonalának emeléséhez beküldött adományokat, szendvics, sütemény, üdítő, torta és ajándék felajánlást, továbbá hálásan köszönjük az adományok büféjében végzett önkéntes munkát.

Meskálné Jónás Ildikó munkaközösség-vezető
és Juhász Veronika diákönkormányzat-vezető pedagógus


További képek itt