Petőfi 200 - Családi nap 2023

Petőfi Sándor Általános Iskolaként szívügyünknek tartjuk, hogy méltóképpen megünnepeljük Petőfi Sándor születésének 200. évfordulóját. Iskolai programsorozatunk egyik állomása a tavaszi családi napunk. Kezdeményezésünk három tartalmi területet foglalt össze: névadónkról történő megemlékezés, ökoiskolai programunk és egészségfejlesztési törekvéseink megvalósítása. A családi nap társadalmi és szociális céljai a kapcsolatépítés, a közösségi életre nevelés elősegítése, a hagyományok ápolása és tovább örökítése, a szülők bevonása az iskolai életbe,  horizontális kapcsolat építése szülő és pedagógus között.

Rendezvényünkön, hatalmas örömünkre 476-an voltunk jelen iskolánk udvarán, a tanulókat, szülőket, munkatársakat, önkénteseket és vendégeket összeszámolva, ami azt jelenti, hogy magasan felülteljesítettük vállalásunkat. A családok 11 állomásos szellemi és ügyességi akadályversenyt teljesíthettek, volt foci, pingpong, birkózás, tollaslabda, kosárlabda, hajtány, hagyományőrző íjászat, PET kupakos gombfoci, kézműveskedés kabátgombok újrahasznosításával, Petőfi puzzle és névadónkról szóló online kvízjáték.

Az akadályverseny végén 143 db menetlevél került leadásra. A legaktívabb osztály díjat az 1.a nyerte, a menetlevelek közül kisorsolt legszerencsésebb család pedig a 2.a osztályból került ki. Az akadályversenyt követő családi eszem-iszom osztályonként, batyus uzsonnaparti kereteiben zajlott. Rendezvényünk tombolasorsolással zárult, ahol 80db tárgyi ajándékot sorsoltunk ki a szelvényeket megvásárló családok között.

Vendégeink: Barta Endre alpolgármester úr, aki egykor maga is Petőfis diák volt, a Dunaújvárosi Asztalitenisz Sportegyesület, a Dunaújvárosi Központi Sportegyesület birkózói és a Dunaújvárosi Kulturális és hagyományőrző Íjász Sportegyesület voltak. A meghívott egyesületek munkájukkal, a családok szórakoztatásával járultak hozzá családi délutánunk sikeréhez.

Rendezvényünk fő támogatója: a Bethlen Gábor Alapítvány, aki a Nemzeti Együttműködési Alap Támogatási Program (2023) keretében 334 900 Ft értékű eszkösztámogatásban részesítette iskolánkat: 2 db tornaszőnyeg (400X140X10 cm) és 6 db tornazsámoly. Az eszközökre alapítványunk és az iskolavezetés közös célért, családi napunk és a testnevelés órák színvonalának emeléséért csapatmunkában nyújtotta be sikeres pályázatát.

További támogatóink: Diákönkormányzat, Szülői Szervezet, Petőfis Tanítványainkért Alapítvány, DMJV önkormányzata, Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség, Dunaújváros - Pálhalma Agrospeciál Sportegyesület, Németh Anita szülő, Tarczal Zita szülő, a Szórád Márton úti Carissa Virágbolt, Resti Étterem.

Hálásan köszönjük a partneri támogatást! Reméljük, minden résztvevő jól érzete magát! Köszönjük a szülőknek és a vendégeknek, hogy ilyen sokan eljöttek és a napi munkájuk, teendőik után családi délutánunkon kora estig velünk tartottak!

További képek itt

A duol.hu cikke a családi napról

A dunaujvaros.com cikke a családi napról