Ópusztaszer - 4.a

A tanév végi osztálykirándulás keretén belül iskolánk 4.a osztálya május 31-én Ópusztaszeren járt. A kiránduláson az osztály összes tanulója részt vett Bálint Judit jelenlegi és Szombat Katalin jövőbeli osztályfőnök kíséretében.

A program első állomása egy 3D-s filmvetítés volt, ahol a gyerekek egy szemüvegen keresztül csodálhatták meg a Honfoglalás eseményeit. A kiadós tízórai után a Feszty-körkép megtekintése következett, mely ámulatba ejtette a résztvevőket.

A kirándulás során minden tanuló kapott egy Vándorkönyvet, melybe a megtekintett állomásokon pecséteket gyűjthettek. Ha minden pecsétet megszereztek, egy Mesterlevél lett a jutalmuk. Természetesen az összes diáknak sikerült a Mesterlevél megszerzése.

Délután az idegenvezető irányításával járták körbe a Nemzeti Történeti Emlékparkot. A hét vezértől kezdve a skanzenig mindennel megismerkedtek a gyerekek, az iskolában szerzett tudásukat bővíthették ezen a hosszú tárlatvezetésen. Megtudták azt is, hogy a Feszty-körkép egy Hungarikum, vagyis a Nemzeti Értéktár magyarságra jellemző kiemelkedő alkotása.

Az időjárás remek volt, a jó hangulat pedig garantált volt az érdekes programoknak köszönhetően. Köszönik szépen a park dolgozóinak munkáját és a busz sofőrjének a balesetmentes közlekedést!
                                                                                 
Judit néni, Kati néni és a 4.a osztály tanulói

További képek itt