Zöld nap ajándékba – 5.b

Április végén a Fenntarthatósági témahét programjaként kihívásokat teljesítettünk. Az érdekesebbnél érdekesebb feladatok közül próbáltunk minél többet kipróbálni és megvalósítani. A sok munka meghozta gyümölcsét, mert a felső tagozatos osztályok között első helyezést értünk el. Nyereményünk – a pénzjutalom mellett – egy tanításmentes zöld nap volt.

Május 30-án vártak bennünket a DSZC Digitális Közösségi Alkotóműhelyébe. Sajnos az időjárás nem volt túl kegyes hozzánk, csurom vizesen, bőrig ázva értünk oda. Lelkesedésünk ennek ellenére töretlen maradt, és izgatottan vetettük bele magunkat az alkotásba. A rengeteg felajánlott lehetőség közül sok mindent kipróbáltunk, és mindenki megtalálta a kedvencét. Belekóstoltunk a szakképzési pályaorientáció lehetőségeibe. Kitűzőt készítettünk, tervező program segítségével zsákot terveztünk, 3D-s tollal figurákat formáztunk, robotot táncoltattunk. Fűrészeltünk, csiszoltunk, fúrtunk, festettünk, míg végül elkészült az osztály saját dominó készlete. A vállalkozó kedvű tanulók a varrógép használatával is megismerkedhettek. Már a következő tanévre is gondoltunk: lézergravírozó segítségével elkészítettük az osztály névtábláját, mely jövőre a tantermünk ajtaját fogja díszíteni.

Köszönjük a szíves vendéglátást az Alkotóműhely munkatársainak: Biróné Károly Anitának és Molnárné Lukács Anitának. Köszönjük az iskola diákönkormányzatának a támogatást, valamint az iskolavezetésnek, hogy engedélyezték számunkra a programon való részvételt.

Milekné Pekkel Szilvia és az 5.b osztály tanulói



További képek itt