III. Ökotudatos gombfoci bajnokság

A nagy sikerre való tekintettel idén is megszervezésre került május 10-én immár a harmadik gombfoci bajnokság. Az első alkalommal csak 6 pályán próbálhatták ki a gyerekek a tudásukat, tavaly 8, ebben az évben pedig már összesen 10 pályára volt szükség, ami teljes egészében újrahasznosított anyagokból valósult meg: PET kupakok, kinőtt ruhákról lefejtett gombok és előzőleg csomagolásra használt hungarocell táblák, betonpályára rajzolt keret.

Az előző években nem volt elég az idő, amit a játékra szántunk. Idén ezért a tanulók két nagy csoportban 1-2. évfolyam és a 3-4. évfolyam is 1-1 órát tölthettek a gombfoci pályáknál. Ezáltal sokkal több idő jutott minden gyereknek játszani. Egy pályán egyszerre két fő játszott, majd egy adott idő után felhangzott sípszó adta meg a jelet a váltásra. Így más gyerekekkel, más kupak- vagy gombjátékosokkal, eltérő pályákon volt lehetőség kipróbálni a tudásukat és a szerencséjüket.

Hatalmas küzdelmeknek lehettünk szem-, és fültanúi.  Vidám izgalmaktól, győzelemittas örömkiáltásoktól és vereségek miatti szomorúságtól volt hangos az udvar. A legnagyobb sikert az elsős diákok körében aratott ez a játék. Ők most találkoztak vele először. De az biztos, hogy alsós tanítványaink nagyon jól érezték magukat és máskor is szívesen részt vennének ilyen viadalokon. Egy elsős kisfiú szavaival élve: „Nagyon szuper volt ez a pöckölős foci!”

Szervező pedagógus: Bécs Krisztina

További képek itt