Matific Matematikai Olimpia

Iskolánk tanulói első alkalommal vettek részt az országos Matific Matematikai Olimpián, amely 2023. április 17. és 28. között került megrendezésre. A Matific egy díjnyertes online matematika tanulási platform, mely fejleszti gyermekek matematikai képességeit és magabiztosságát.

Az olimpia során a Matific felületén megoldott feladatokért a versenyzők összesen 300 csillagot gyűjthettek össze. A megmérettetés végén május 5-én a tanulók között kisorsolták a fődíjat: 1 db "családi mozizást 5 fő részére" a CinemaCity-ben. A mellékelt táblázatban látható az összegyűjtött csillagok száma, az oklevelek típusa és a sorsoláson való esély kapcsolata.

Összegyűjtött csillagok

Oklevél típusa

Esély a sorsoláson

100%

Rubin

25-szörös esély

90-99,99%

Platina

15-szörös esély

70-89,99%

Arany

5-szörös esély

50-69,99%

Ezüst

2-szeres esély

<50%

Bronz

szimpla esély



Petőfis olimpikonjaink kitörő lelkesedéssel vágtak neki a versenynek. Végül a 45 fős, ötödik és hatodik évfolyamosokból álló csapatunknak köszönhetően iskolánk a nevezett 287 intézmény közül az 52. helyen végzett. Külön büszkeséggel tölt el bennünket, hogy az alábbi 21 tanulónk megszerezte az elérhető összes csillagot, 100%-os teljesítménnyel kiérdemelve a legmagasabb RUBIN szintű oklevelet:

Bagi Nóra, Baksai Balázs, Baksai Bendegúz, Balogh Brendon, Bogdán Nimród, Dániel Bendegúz, Daru Vanessza Dzsenifer, Fazekas Ádám, Fellegi Zsombor, Kerti Lilla, Kis Anikó Zsófia, Kovács Levente, Molnár Zalán Milán, Nagy Gréta Panka, Ősz Csenge, Preizler György, Tóth Alexa,  Vainel Vince, Várnagy Erik, Várnagy Kitti, Várnagy Valter

Szép volt Gyerekek, csak így tovább!

Milekné Pekkel Szilvia, Nagy Gabriella és Szombat Katalin

 

További képek itt