Gyümölcsös uzsonnaparti és zöldtúra a napköziben

Április 28-án, pénteken izgalmas délután várt az iskola alsós napköziseire.

Előzetes kéréssel fordultunk mi, napközis nevelők a szülőkhöz, hogy a délutáni uzsonnapartinkat legyenek szívesek megtámogatni 2-4 szem érett finom gyümölccsel; banánnal, almával, naranccsal esetleg körtével, vagy más aktuális és elérhető finomsággal.

Ebéd után érkeztek is napköziseink megrakodva, ezekkel a friss finomságokkal, amiből az iskolánk tankonyhájában nekifogtunk a délutáni gyümölcssalátánk elkészítéséhez. Voltak szülők, akik még eperrel, sőt áfonyával is kedveskedtek, így téve teljessé a vitaminpalettát.

Eredeti receptet követve használtunk még az ízesítéshez mézet, citromot és narancslevet is. A gyümölcsök megmosása után a gyümölcsök pucolása, darabolása, tálakba, poharakba szedése, majd kiadagolása következett, amiben minden napközis gyermek rendkívül aktívan részt vett. A várt siker nem maradt el. Volt, aki kétszer is sorba állt az ízletes gyümölcsök miatt.

Ezt követően rövid sétát tettünk a ragyogó napsütésben a Duna-part felöli közeli játszótérre. Kimozdulásunk alkalmával rövid szabadtéri játékra és hintázásra futotta az időnkből, viszont a nyári szünet kezdetéig még tervbe vettünk egy közös napközis játékdélutánnak a megszervezését.

A tartalmas és színes nap végén kellemes élményekkel gazdagabban tértek haza a napközis tanulóink otthonaikba.

A napközis nevelők nevében lejegyezte: Onosai Tibor

További képek itt