Petőfi 200 Gálaműsor

Idén, 27. iskolai gálaműsorunkkal névadónk, Petőfi Sándor emléke előtt tisztelegtünk. Tudom, hogy költészetben az ő nyomdokaiba soha nem léphetünk, de bátran kijelenthetem, hogy más tehetségekben gyermekeink szorgalma és motivációja büszkeséggel töltötte el vendégeinket. Rendezvényünkre az osztályok nagy lelkesedéssel készültek és teljes odaadással szórakoztatták a jelenlévőket. Műsorunkon vendégeinket Barzsó Vivien 7.b és Németh Kira 7.a osztályos tanulók kalauzolták végig. A műsorszámok között volt mese magyar és angol nyelven, cirkusz, pantomim, tánc, tornamutatvány, dal és színjátszás. Az 1848-as eseményeket méltán felidéztük, a nyolcadikosok a gyermekévektől jelképesen elbúcsúztak. Édesapát is láthattunk a színpadon, aki zenekarával gyermeke osztályának előadását meghatóan kísérte. A közösségkovácsoló, ugyanakkor munkás felkészülésért és szereplésért valamennyi résztvevő gyermek írásbeli dicséretben részesült.

Hálásan köszönöm két helyettesemnek, Czimmer Évának és Hajdu-Csepeli Ágnesnek, hogy a műsort a legapróbb részletekig megrendezték és formába öntötték, munkatársainknak, hogy a szervezéssel kapcsolatos háttérfeladatokat biztosították és köszönöm a pedagógusoknak, hogy osztályaikat, tanítványaikat az előadásra felkészítették.  

Köszönöm a Kultik Mozinak, hogy egy baráti bérleti díj ellenében az idén is fogadtak bennünket és külön Kutasi Sándornak, hogy az osztályok próbáit és előadásait hangmérnökként odaadóan koordinálta.

Köszönöm az operatőri feladatok ellátását a Rudas Technikum önkénteseinek, a sok értékes fényképet Szloboda Imrének, és az adomány célú jegyek megvásárlását minden látogatónak, vendégnek. Rendezvényünk bevételével a Dunaújvárosi Petőfi Sándor Általános Iskola Diákönkormányzatát támogatták, mely összeget az utolsó forintig tanítványaink programjaira, jutalmazására és az iskola taneszközeinek bővítésére fogunk visszaforgatni.

Árvai Gyöngyi intézményvezető

A gála főpróba képei

A gála képei

A gáláról készült videófelvételt pedig napokon belül megosztjuk önökkel! Az ehhez szükséges linket a Kréta rendszeren fogjuk elküldeni