Próbafelvételi

A nyolcadikosok központi felvételi vizsgája egy bő hónap múlva lesz. Idén iskolánk 26 tanulója jelentkezett az írásbeli vizsgára. Végzős osztályaink szeptember eleje óta készülnek a nagy megmérettetésre, december 13-án pedig elérkezett tudásuk előzetes részmérése magyarból és matematikából. A próbafelvételi célja, hogy a tanuló szembesüljön azzal, hol is áll a felkészülés folyamatában. A próbával a tanuló megismeri erősségeit, és azokat a területeket is, ahol még gyakorlásra van szüksége. Reflektív tükörben látja, mennyivel az átlag alatt vagy felett teljesít. 
 
A próbafelvételi anyaga mindkét tantárgyból az Oktatási Hivatal által erre a célra kiadott feladatsor volt, melyet a szaktanárok központi megoldókulcs alapján javítottak és értékeltek. A mérés 26 főre vetített évfolyam átlaga magyarból 59%, matematikából pedig 26% lett. A tanulók egyéni eredményei jelenleg elég nagy terjedelemben, 2% - 90% között szóródnak. Noha az elért pontok egyelőre nem mind sztár eredmények, mi felnőttek tudjuk, hogy rengeteg munka és gyakorlás van a számok mögött. És tudjuk azt is, hogy a 14 éves gyerek életében a középiskolai felvételi az első olyan megmérettetés, ahol már nem egyik óráról a másikra kell készülni, hanem a  több év alatt megszerzett  tudásból kell építkezni. 
 
Kedves Gyerekek! Még van egy hónapotok, használjátok ki megfelelően! Jól osszátok be az energiátokat és az időtöket! Tanuljatok, gyakoroljatok és sikerülni fog!