Napközi Erzsébet Tábor V. turnus

A nyár talán legmelegebb hete várta diákjainkat az Erzsébet-táborban, ami alapvetően meghatározta a programokat. A hétfői napon a szokásos tisztálkodási szabályokat ismételtük át, amit egy többfordulós rókavadászat követett, ami nem más, mint egy keresgélős játék, persze jutalommal. A délután folyamán a már korábban megismert szekszárdi Csiga-biga Alapítvány szuperkutyája, Happy látogatott el hozzánk. Játékos feladatokon keresztül ismertük meg a felelős állattartás alapvető szabályait.

A keddi napon a Duna-parton kisebb sportversenyeket tartottunk, majd a Máltai Szeretetszolgálat játszótéren töltöttünk el időt. Innen a város egyik fagyizójába látogattunk el, ahol a gyerekek a saját zsebpénzükből vásároltak maguknak hűsítő falatokat, hiszen ekkorra a hőmérséklet már javában 30 fok felett volt. Kedden délután Hrozik Edit Zóna Fitness instruktor tartott egy gyerekbarát sportos-zenés foglalkozást, mindezt igen nagy sikerrel.

5het honlap

További képek ITT tekinthetők meg .

A szerdai napon az MMK-ban korábbi kollégánk, Csibri Erika néni várt minket egy mesés, de egyben oktató jellegű foglalkozással, melynek témája a fák voltak. Szintén az MMK látta vendégül tanulóinkat egy kézműves foglalkozásra. Szerda délután Szerecz Róbert tartott egy udvari zumba órát a gyerekeknek. Nagy örömöt jelentett a párakapu alatti limbó. Ezután következett a hét egyik legnagyobb sikerű programja: a vízibombázás, kiegészítve egy kis régimódi slaggos fürdetéssel. Szintén nagy sikere volt egy másik nyári „programnak”: egy szép nagy jéghideg dinnyét ettünk meg közösen.

Csütörtökön a korábbi hetek egyik nagy sikerű programját ismételtük meg, ellátogattunk a Bartók színházba, ahol betekinthettünk a kulisszák mögé, valamint betekintést nyerhettünk a hamarosan színpadra állítandó Sándor Mátyás épülő díszleteibe. Délután korábbi tanulónk, Gelman István tartott jóga foglalkozást, izgalmas feladatokkal. A vízibomba és a locsolás ezen a napon sem maradhatott el, mint ahogy a dinnyézés sem.

Pénteken jógával indítottuk a napot, majd értékeltük a tábort. Minden résztvevő megkapta az Erzsébet-táboros pólót, egy ajándék frízbit, valamint egy aranyérmet az egész heti teljesítményért. A táborvezetők, Bolygó Krisztina és Pillár Balázs egy-egy kupát ítéltek oda a tábor leginkább példamutató diákjainak. A díjakat Iván-Zámbori Lili (3.A) és Várnagy Erik (3.B) kapták. A harmadik elismerést titkos szavazással ítélték oda a gyerekek annak a társuknak, aki szerintük a táborban a legsegítőkészebb volt. A „közönségszavazás” győztese Várnagy Kitti (3.B) lett. Gratulálunk! A tábor utolsó programja egy levendulás foglalkozás volt, melyet Szilágyi Irén tartott. A gyerekek levendulás sütit sütöttek, levendulás limonádét kóstolhattak, valamint illatosító párnát és képeslapot készíthettek.