Napközi Erzsébet Tábor IV. turnus

Július 20 - 24. között tanítványaink Nagy Gabriella és Gábor Renáta tanárnőkkel táboroztak. A 22 fős turnus a központi virológiai előadást követően egész héten gyakorolta és alkalmazta a helyes kézmosás technikáját. Minden napot tiszta csoportszobában kezdett, rendezett helyiségben zárt.

A tanárnők segítségével a gyerekek megismerkedtek néhány közösségépítő játékkal. Elmaradhatatlan volt a vízibomba csata, az ügyességi és sportvetélkedő, foci a tornateremben, szabad játék a csoportszobában és az iskolaudvaron. A turnus új társasjátékai és sporteszközei mind kipróbálásra kerültek. Az utolsó napon még egy fagylaltozásra is sor került.

A benti iskolai programokon kívül, tartalmas és izgalmas programokkal töltötték a hetet. Az 1-5. évfolyamos tanulók az MMK zenés meseelőadásán és kézműves foglalkozásán két alkalommal vettek részt. Az iskolai kreatív foglalkozáson természetmandala, az MMK-ban kézfejet formázó fa készült. A tanulói munkák kiállításra kerültek az iskola alulájában.

4het honlap

További képekért kattintson ide! >> Tovább az albumba. >>

A csoport ellátogatott az Intercisa Múzeum Római Kőtárába, ahol egy igazi ásatás folyamataiba is betekinthetett. A Római Fürdőben feltárt leleteket 4-5 fős kis csoportokban tekinthették meg a gyerekek.

A hét közepén a csoport Budapestre vonatozott. Néhányan életükben először ültek vonaton, mások pedig most először jártak fővárosunkban. A végállomáson leszállva megmásztak több, mint 100 lépcsőfokot, de a jutalom megérte. Az úticél a Budai Várnegyed volt, ahol a gyerekek megcsodálták a Mátyás-templomot és a kilátást a Halászbástya csipkés falairól. A tervezett mozielőadás az erősen párás levegő miatt (COVID védelem) sajnos elmaradt, helyette lesétáltak a Budavári Labirintus földalatti, mély és hűvös előcsarnokába. Majd két hatalmas játszótér kárpótolta a gyerekeket. A táborhely és a vasútállomás között helyi járatos autóbusszal közlekedtek. Mindkét tömegközlekedési eszközön törekedtek a maszk helyes viselésére és a csoporthoz nem tartozó utasokkal történő távolságtartásra.

A Napközi Erzsébet tábor IV. turnusa bőséges lehetőséget és színteret adott a nem formális és informális tanulásra. A kézművesség és hagyományőrzés, a sport és egészségtudatos életmód, az önismeret és közösségépítés, a természeti értékeink és környezetszépítés, valamint a kirándulás tematika maradéktalanul megvalósult.

Köszönet az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány támogatásáért.