Napközi Erzsébet Tábor I. turnus

2020. június 29. és július 3-a között elindult a Napközi Erzsébet Tábor I. turnusa Király Gáborné, Móni néni és Rigó-Kurusa Klaudia, Klaudia néni vezetésével.

A hét napjait csalogató nevekkel láttuk el, melyek alapján a táborozóknak ki kellett találni az adott nap eseményeit.

A Tábornyitogató hétfő egy köszöntő verssel indult, melyet Kolozsvári Nóri, 3. b osztályos tanuló szavalt el a gyerekeknek és szüleiknek.

1het honlap

A képre kattintva tekintheti meg a képes beszámolót!

Ezután bulival folytatódott a program, elénekeltük, táncoltuk közösen a „Nád a házam teteje…”kezdetű dalt, mely aztán himnusza is lett a Cinke Csapatnak.

 

Az első nap az ismerkedés keretében telt, hiszen a 20 főből álló csapatot 1.-től, 4. évfolyamig képviselték a tanulók. A délelőtt folyamán ismerkedős játékokat szerveztünk a Duna parton, ahol egymás segítve, irányítva kellett saját névkártyájukat megkeresniük, bekötött szemmel. A nevek memorizálása játékos keretekben történt, majd egy kis kergetőzés, szabad játék után jöhetett a jól megérdemelt ebéd.

Délután pihenésként egy mesés videót nézhettek a gyerekek a koronavírusról és annak terjedésének megelőzéséről.

A nap zárásaként az udvaron ejtőernyős játék volt, melyet nagyon élvezett mindenki, a csapat még tovább is fejlesztette, sapkájuk dobálásával.

A keddi nap a Zöld Földért! elnevezést kapta, hiszen a természettel, növényekkel, állatokkal, illetve újrahasznosítással ismerkedhettek a táborozók.

Délelőtt az MMK Mesepontban, Csibri Erika néni szervezésével a méhekről hallhattunk előadást, mesét, majd egy kézműves foglalkozás keretében méhecskéket is készíthettek a gyerekek.

Délután közösen ültettünk levendula és rozmaring magokat, melyet mindenki hazavihetett, hogy otthon nevelgesse. A tanteremben eközben különböző újrahasznosítható tárgyakból elkészült a csapat szülinapi tortája, és kínáló tálak, melyet a hét további részeiben is örömmel díszítgettek a tanulók.

Színház az egész Világ!, szólt a szerdai nap címe, mikor is délelőtt nagy megtiszteltetésben lehetett részünk, hiszen látogatást tettünk a Bartók Béla Színházban, ahol körbevezettek minket a színház zeg-zúgos részeiben. Sétálhattunk a színpadon, a színfalak mögött, de még a színpad alatt. Bekukkantottunk a jelmeztárba, kelléktárba, az öltözőkbe. Inger Dóri, 3. a osztályos tanuló még a színpadra is kiállt egyedül és elszavalta Petőfi Sándor Nemzeti dal című versét- ha már a Petőfi Sándor Általános Iskolából érkeztünk. A sok érdekes információ mellé, még a Sándor Mátyás című darab próbájába is belenézhettünk.

Az izgalmakat egy fagyival fojtottuk le, az iskola felé sétálva.

Ha már színház, délután állatok bőrébe bújhattunk és játszhattuk el a Tábori Jógakaland szereplőit, Bánhidi Dóri vezetésével. Sokaknak nem voltak ismeretlenek a jógagyakorlatok, ügyesen, kitartóan végezték el a feladatokat.

Csütörtökön Zenebutikot tartottunk, már korán reggel a tánc és a zene volt a főszerepben. A zenetotó mivel is indulhatott volna mással, mint a Cinke csapat himnuszával, majd a gyerekek sorban adhatták fel egymásnak a rejtvényeket a zene világából.

Folytatásként az MMK-ban hallgathattuk meg a Lara Meséi Társulat népdalcsokrát a madarakról.

Az Alapítványtól kapott Erzsébet pólókat egyedivé varázsoltuk sötétben világító textilfestékkel, ahol minden gyerek kiélhette fantáziáját.

Kreatív foglalkozásaink közt az udvaron a nagy hőségben vízipisztollyal hűsítették egymást a táborozók.

A zenés-táncos napunkat egy jó kis zumbával zártuk Délczeg Zsófia vezetésével, ahol kifáradhatatlan táncosaink emberfeletti kitartással, erővel tombolhatták ki magukat.

Sajnos az időjárás viszontagságai miatt, a pénteki Kerek erdei kutyás kalandunk helyszínét át kellett tennünk az iskola területére az Erdei Tornapálya helyett, de ennek ellenére örömmel játszottak a gyerekek egymással és az új játékokkal. Szórófestékekkel absztrakt festményt is készítettünk, de a sárkányokat is saját kezűleg díszítették ki a gyerekek reptetés előtt.

Méltó zárása volt nem csupán a napnak, de a hétnek is, Happy a terápiás kutyus megjelenése a gyermekek körében.

Az egész hét folyamán a gyerekek nagyon érdeklődőek voltak és nem csak a programszervezők kérdéseire válaszoltak, hanem véleményüket, gondolataikat is bátran megosztották, így mi is büszkén képviseltük a Dunaújvárosi Petőfi Általános Iskolát rendezvényeinken.