Hová bújtatok kis viráglátogatók?

November 4-én (szerdán) délelőtt az MMK Népmese Pontján részt vettünk egy, a méhecskékről szóló élménydús foglalkozáson. Csibri Istvánné (Erika néni) vezetésével a gyerekek számára sok új és érdekes információt tudhattunk meg e szorgos állatkák mindennapjairól, szokásaikról.

Megbeszéltük a darázs és a méh közötti fontos különbségeket is. A darazsak pl. nem gyűjtenek mézet, de segítenek a beporzásban. Nagyon meglepődtünk, amikor megtudtuk, hogy az élelmiszereink többségét a méhek porozzák be (pl. a gyümölcsöket). Ezért is nagyon kell vigyáznunk a méhecskékre! Naponta 4 millió virágra szállnak rá, és akár 5 kilométert is el tudnak repülni. Elcsodálkoztunk azon is, hogy felismerik az arcokat és a színeket.

Több tanulságos rajzfilmet is láttunk, a méhek életéről, a méhcsalád felépítéséről, valamint a méz előállításának folyamatáról és eljátszottuk azt is, hogyan tartják melegen a méhkirálynőt télen a kaptár lakói.

népmese h

A programról további képek a fotóra kattintva tekinthetők meg.

Köszönjük szépen Erika néninek a színes, tanulságos meséket és az egész élménygazdag foglalkozást. Mindenki számára szívesen ajánljuk ezt a rendhagyó környezetismeret órát.

Ígérjük, hogy vigyázunk mi is a szorgalmas kis mézgyűjtőkre! 

3. b osztály tanulói és tanítói