Összefogás Letíciáért

Megjelent: 2016. szeptember 26. hétfő Írta: Petőfi iskola

Kedves Petőfisek!

Az élet úgy hozta, hogy újból a PETŐFISEK nagy családjához kell, hogy szóljunk. Üzenetünk tehát szól tanítványainkhoz, szüleikhez, volt tanítványainkhoz, valamint dolgozóinkhoz és a környékbeliekhez. Nagy segítségre lenne szüksége városunkban egy angyali kis teremtésnek. Kérjük, hogy olvassátok el Letícia történetét:

Szeretném bemutatni Nektek ezt a kis angyalkát, a dunaújvárosi Móna Jázmin Letíciát. Letike 2013.02.26-án született, 27.hétre, császármetszéssel, 1090 grammal és 39centivel. Ez a kis falat csöppség rengeteg borzalmas dolgon ment keresztül már újszülött korában... Sajnos a műtét közben agyvérzést kapott (G80 típusú beteg-agyi bénulásos agyi sérülés). Cisztaképződmény volt az agyán (szerencsére ez felszívódott), Vérszegénysége miatt többször is kapott vért, s vércserét. A szem ideghártyája sem tudott kifejlődni, napokon múlt csak, hogy elveszti e a szeme világát, ezért szemműtéten is átesett. 5 hónapos korában derült ki fejlődésneurológián, hogy izomtónus-eloszlási zavara van, emiatt nagyon feszesek az izmok a végtagjaiban, ez akadályozza a mozgását. Fél éves kora óta járt gyógytornára, úszásra, de sajnos a mozgása nem fejlődött. 18 hónapos kora óta járt heti négyszer korai fejlesztésre. Dévény tornára is rendszeresen jár.
Letinek 4 hónapos gyermek szintjén van a mozgása. csak forogni tud a hátáról a hasára, illetve vissza. Ülni, állni sajnos nem képes, de még kúszni sem. Nem tud beszélni sem. Szellemileg sem fejlődik megfelelő szinten, csak mozgásával együtt tudna megfelelően fejlődni.
Ehhez azonban őssejt beültetésre lenne szüksége, amit Bécsben végeznének. Ennek a műtétnek az összege 3.800.000 Ft-ba kerülne.
Leti anyukája Kovács Viktória, 21 éves, egyedül neveli a kislányt, akivel szüleinél laknak. Viki dolgozni sem tud, mivel Leti napi 24 órás felügyeletet igényel. Sajnos anyagi okok miatt nem tudnak segíteni a kislány gyógyulásán.
A Lélekgyógyító Alapítvány kupakgyűjtésbe kezdett Letiért, de összesen 50ezer kiló kupak kellene ahhoz, hogy meglegyen a műtétre a pénz.

Elsősorban ehhez szeretnénk kérni a PETŐFISEK segítségét! Nektek semmibe sem kerül, csak annyiba, hogy műanyag flakonjaitoknak kupakját otthonról elhozzátok, vagy az iskolában elfogyasztott italok kupakját leadjátok a gyűjtőhelyen. Kérjük, hogy a gyűjtőhelyek kijelöléséig is már gyűjtögessétek a kupakokat! Nektek csak pár mozdulat, Letikének a gyógyulását segítheted! Szintén szívesen fogadunk nagy, masszív műanyag zsákokat, hogy a gyűjtést és a szállítást megkönnyítsük.

Ha van olyan ismerősötök, aki boltban, büfében, étteremben dolgozik, kérjétek az ő segítségét is, de bármilyen munkahelyen indulhat gyűjtés!

Másodsorban Leti anyukájának a kupakok elfuvarozásában lenne szüksége időről időre segítségre. A kupakok városszerte gyűlnek, de azokat el is kell juttatni Tinnyére. Ha valaki esetleg ebben tudna segítséget nyújtani, azt is megköszönnénk!

A Facebook-on kereshetitek Leti anyukáját (Kovács Viktória) vagy a Letiért létrehozott csoportot.

Az alsó tagozatosok is elkezdhetik a gyűjtést otthon, és hamarosan itt megírjuk az ő gyűjtésüknek a menetét.

EXTRA GYŰJTŐAKCIÓ A FELSŐ TAGOZATON: minden kupak egy pontot jelent az osztályversenyben! VÁLTOZÁS! A kupakok ponttá átváltásán még gondolkodnunk kell, de természetesen beleszámít a gyűjtés az osztályversenybe. A felsősök összecsomagolva és megszámolva legyenek kedvesek leadni a kupakokat osztályfőnöküknek, így egy kis házi versenyt tudunk rendezni a legjótékonyabb osztályok között. Kérjük, hogy egy csomagba (pl. zacskó, szatyor) legalább 100 vagy annál több kupakot tegyetek, amit természetesen egy osztályból többen is összegyűjthettek. A zacskóba tegyetek egy papírt az osztályotok nevével és a kupakok számával, így adjátok le!

Az alsó tagozatosok is hamarosan útnak indítják akciójukat, amiről hamarosan tájékoztatjuk a szülőket!

 

KÖSZÖNJÜK MINDENKINEK!

MUTASSUK MEG PETŐFISEK!

 

 

Találatok: 2831

Megosztom:

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter