Filmbe illő záróhét

Kellemes, felejthetetlen, igaz, felnőttes, küzdelmes, féltékeny, dühös, kibékülő, megértő, együttműködő. Akárcsak egy jó kis Netflixes sorozatot kezdenék szpojlerezni. Azonban ezek a szavak az elmúlt heteit jellemezte a felső tagozatnak, de mint egy jó kis filmben, a végén győzött a szeretet, az elfogadás. Újfent bebizonyosodott, hogy Petőfisnek lenni jó! Mert játszani jó és tudunk is mi azt. Forgatókönyv nélkül is pergett a kis filmünk.

Természetesen a főszerepben iskolánk három végzős évfolyama, mellékszerepekben többi diákunk egytől –egyig. Statiszták szerepét mi, pedagógusok vállaltuk. Rendező szerepben a végzősök osztályfőnökei voltak.

Nézzük is sorban mi is történt az egyes epizódokban:

1. rész

Kampányolni kezdtek a mi végzőseink, hisz a hagyományok újra visszatérhettek iskolánk falai közé. Természetesen a pandémiás szabályok már annyira az életünk részévé váltak, hogy az sem okozott különösebb gondot. Mind a 8.a, a 8.b és a 8.c is megtalálta azt  a módot , amivel minél több  szavazót terelt a nap végén az urna elé.

2. rész

Az események párhuzamosan több színtéren is folytak ezekben a napokban. A választás izgalmai mellett, bolondballagásra készülődött titkon a nyolcadik évfolyam. Volt feladat bőven, hiszen jelmeztervezők és sminkesek is voltak egyben. Na és a koreográfia, hát persze, hogy azon is volt nagy hangsúly. Zenére ballagtak, majd táncolva örvendtek, tapsolva ünnepelték egymást az iskola udvarán. Körülöttük szépen megtervezve és elrendezve örvendezett az ifjúság.

Rendezői megjegyzés: Hogy az izgalmak és a feszültség minél magasabb fokára jusson, ezért a bolondballagási menet indulás elején megszólal a hangosbemondó, kihirdetik a szavazás eredményét. Kiderül, hogy ki a 2021-es év diákigazgatója.  

 3. rész

A hétvége mindig jól jön mindenki életében, így volt ez a főszereplőinknél is. Hiszen a gyermeknap megszervezésére és lebonyolítására is ők vállalkoztak együtt, közösen.

A tanítási nap reggelén diákigazgatónk, Kovács Amina Anett (8.a)  átvette a hatalmat és rögvest az éteren keresztül beszédet intézett a tanulók felé. Sok szépet és jót mondott nekik emlékeim szerint, de az bevésődött nagyon, amikor úgy köszönt el, hogy nem szeretne velük a nap folyamán az irodában találkozni. Hát, jól meg is ijedt mindenki, olyannyira hogy az első 2 tanítási órát megtartó diáktanárok órái alatt még a légy zümmögése is hallható volt. Persze ez sem mese, hanem a valóság, így azért felsőben volt egy kis ugratás is.

4. rész

Miközben a diákok órákat tartottak, többi társuk már serényen készítette elő az iskola udvarán az akadályverseny játékos, ámde erőpróbáló feladatait.

Hamarosan meg is érkeztek a csapatok, indulót énekelve, vagy olykor verselve haladtak feladatról feladatra.

A történethez szorosan hozzátartozik, hogy iskolánk ÖKO, így minden játék és feladat csakis újrahasznosított, vagy újra hasznosítható eszközzel valósult meg. Biztosítunk mindenkit, hogy közben senkinek a testi épsége sem sérült, hiába látszódnak piros nyomok, hegek, azokat smink mestereink alkották meg.

A 4. rész végén kellően fáradtan ballagott mindenki haza, illetve a sminkbe, vagy valahova.

Mikor e sorokat éppen lejegyzem a következő részek még forgatás alatt vannak. Ezekről később adok nektek képes tudósítást, hogy a kulisszák mögé ti is belessetek. De, ajánlom, hogy inkább gyertek és ti is szerepeljetek.

A eddigi epizódokat sorba szedte:

Koppányiné Sági Mónika – osztályfőnöki munkaközösség vezető

...és akkor most, gyertek kicsit a kulisszák mögé, nézzétek a képeket : 

gyer fels 2021