Napközi Erzsébet Tábor VIII. turnus

Erzsébet-tábor 8. turnusának képes beszámolóját Onosai Tibor táborvezetőtől és szorgos segítőjétől Véghné Tóth Ágnes kollégánktól frissen kisütve kaptuk. Ez a tábor zárta le a vakációt is.
Elmodhatjuk, hogy sikeres és élményekkel dúsított heteken vagyunk túl.
Köszönjük, hogy velünk tartottatok gyerekek!
8het honlap

Napközi Erzsébet Tábor VII. turnus

Képes beszámolónk a tábor hetedik hetéről .

Fogadják ezt szeretettel, Pirbus Klaudia és Szalavics Eszter táborvezetőktől!

7het honlap

A fotóra kattintva érhetik el a teljes albumot.

Napközi Erzsébet Tábor V. turnus

A nyár talán legmelegebb hete várta diákjainkat az Erzsébet-táborban, ami alapvetően meghatározta a programokat. A hétfői napon a szokásos tisztálkodási szabályokat ismételtük át, amit egy többfordulós rókavadászat követett, ami nem más, mint egy keresgélős játék, persze jutalommal. A délután folyamán a már korábban megismert szekszárdi Csiga-biga Alapítvány szuperkutyája, Happy látogatott el hozzánk. Játékos feladatokon keresztül ismertük meg a felelős állattartás alapvető szabályait.

A keddi napon a Duna-parton kisebb sportversenyeket tartottunk, majd a Máltai Szeretetszolgálat játszótéren töltöttünk el időt. Innen a város egyik fagyizójába látogattunk el, ahol a gyerekek a saját zsebpénzükből vásároltak maguknak hűsítő falatokat, hiszen ekkorra a hőmérséklet már javában 30 fok felett volt. Kedden délután Hrozik Edit Zóna Fitness instruktor tartott egy gyerekbarát sportos-zenés foglalkozást, mindezt igen nagy sikerrel.

5het honlap

További képek ITT tekinthetők meg .

A szerdai napon az MMK-ban korábbi kollégánk, Csibri Erika néni várt minket egy mesés, de egyben oktató jellegű foglalkozással, melynek témája a fák voltak. Szintén az MMK látta vendégül tanulóinkat egy kézműves foglalkozásra. Szerda délután Szerecz Róbert tartott egy udvari zumba órát a gyerekeknek. Nagy örömöt jelentett a párakapu alatti limbó. Ezután következett a hét egyik legnagyobb sikerű programja: a vízibombázás, kiegészítve egy kis régimódi slaggos fürdetéssel. Szintén nagy sikere volt egy másik nyári „programnak”: egy szép nagy jéghideg dinnyét ettünk meg közösen.

Csütörtökön a korábbi hetek egyik nagy sikerű programját ismételtük meg, ellátogattunk a Bartók színházba, ahol betekinthettünk a kulisszák mögé, valamint betekintést nyerhettünk a hamarosan színpadra állítandó Sándor Mátyás épülő díszleteibe. Délután korábbi tanulónk, Gelman István tartott jóga foglalkozást, izgalmas feladatokkal. A vízibomba és a locsolás ezen a napon sem maradhatott el, mint ahogy a dinnyézés sem.

Pénteken jógával indítottuk a napot, majd értékeltük a tábort. Minden résztvevő megkapta az Erzsébet-táboros pólót, egy ajándék frízbit, valamint egy aranyérmet az egész heti teljesítményért. A táborvezetők, Bolygó Krisztina és Pillár Balázs egy-egy kupát ítéltek oda a tábor leginkább példamutató diákjainak. A díjakat Iván-Zámbori Lili (3.A) és Várnagy Erik (3.B) kapták. A harmadik elismerést titkos szavazással ítélték oda a gyerekek annak a társuknak, aki szerintük a táborban a legsegítőkészebb volt. A „közönségszavazás” győztese Várnagy Kitti (3.B) lett. Gratulálunk! A tábor utolsó programja egy levendulás foglalkozás volt, melyet Szilágyi Irén tartott. A gyerekek levendulás sütit sütöttek, levendulás limonádét kóstolhattak, valamint illatosító párnát és képeslapot készíthettek.

Napközi Erzsébet Tábor IV. turnus

Július 20 - 24. között tanítványaink Nagy Gabriella és Gábor Renáta tanárnőkkel táboroztak. A 22 fős turnus a központi virológiai előadást követően egész héten gyakorolta és alkalmazta a helyes kézmosás technikáját. Minden napot tiszta csoportszobában kezdett, rendezett helyiségben zárt.

A tanárnők segítségével a gyerekek megismerkedtek néhány közösségépítő játékkal. Elmaradhatatlan volt a vízibomba csata, az ügyességi és sportvetélkedő, foci a tornateremben, szabad játék a csoportszobában és az iskolaudvaron. A turnus új társasjátékai és sporteszközei mind kipróbálásra kerültek. Az utolsó napon még egy fagylaltozásra is sor került.

A benti iskolai programokon kívül, tartalmas és izgalmas programokkal töltötték a hetet. Az 1-5. évfolyamos tanulók az MMK zenés meseelőadásán és kézműves foglalkozásán két alkalommal vettek részt. Az iskolai kreatív foglalkozáson természetmandala, az MMK-ban kézfejet formázó fa készült. A tanulói munkák kiállításra kerültek az iskola alulájában.

4het honlap

További képekért kattintson ide! >> Tovább az albumba. >>

A csoport ellátogatott az Intercisa Múzeum Római Kőtárába, ahol egy igazi ásatás folyamataiba is betekinthetett. A Római Fürdőben feltárt leleteket 4-5 fős kis csoportokban tekinthették meg a gyerekek.

A hét közepén a csoport Budapestre vonatozott. Néhányan életükben először ültek vonaton, mások pedig most először jártak fővárosunkban. A végállomáson leszállva megmásztak több, mint 100 lépcsőfokot, de a jutalom megérte. Az úticél a Budai Várnegyed volt, ahol a gyerekek megcsodálták a Mátyás-templomot és a kilátást a Halászbástya csipkés falairól. A tervezett mozielőadás az erősen párás levegő miatt (COVID védelem) sajnos elmaradt, helyette lesétáltak a Budavári Labirintus földalatti, mély és hűvös előcsarnokába. Majd két hatalmas játszótér kárpótolta a gyerekeket. A táborhely és a vasútállomás között helyi járatos autóbusszal közlekedtek. Mindkét tömegközlekedési eszközön törekedtek a maszk helyes viselésére és a csoporthoz nem tartozó utasokkal történő távolságtartásra.

A Napközi Erzsébet tábor IV. turnusa bőséges lehetőséget és színteret adott a nem formális és informális tanulásra. A kézművesség és hagyományőrzés, a sport és egészségtudatos életmód, az önismeret és közösségépítés, a természeti értékeink és környezetszépítés, valamint a kirándulás tematika maradéktalanul megvalósult.

Köszönet az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány támogatásáért.

Napközi Erzsébet Tábor III. turnus

Erzsébet - tábor 3. hete is sikeresen és sok-sok élménnyel zárult iskolánk falai között.
Koppányiné Sági Mónika és Szilágyiné Számely Szandra táborvezetők hagyományörző programokkal készültek a gyerekeknek, a 2020. június 13-tól kezdődő héten. Képes beszámolójukat ezennel itt tekinthetik meg oldalunk követői és az érdeklődők.

3het honlap

A képes beszámoló a fotóra kattintva nyitható meg!

Napközi Erzsébet Tábor II. turnus

Fogadják tőlünk szeretettel, Erzsébet -táborunk 2. hetének képes beszámolóját!

2het honlap

Kérem kattintsanak a képre, az album megnyitásához!

Napközi Erzsébet Tábor I. turnus

2020. június 29. és július 3-a között elindult a Napközi Erzsébet Tábor I. turnusa Király Gáborné, Móni néni és Rigó-Kurusa Klaudia, Klaudia néni vezetésével.

A hét napjait csalogató nevekkel láttuk el, melyek alapján a táborozóknak ki kellett találni az adott nap eseményeit.

A Tábornyitogató hétfő egy köszöntő verssel indult, melyet Kolozsvári Nóri, 3. b osztályos tanuló szavalt el a gyerekeknek és szüleiknek.

1het honlap

A képre kattintva tekintheti meg a képes beszámolót!

Ezután bulival folytatódott a program, elénekeltük, táncoltuk közösen a „Nád a házam teteje…”kezdetű dalt, mely aztán himnusza is lett a Cinke Csapatnak.

Free Joomla templates by L.THEME