Hatter1

Római Katolikus Egyház

A Római Katolikus Egyház hitoktatásáról

A Katolikus Egyház a világ legnagyobb keresztény közössége. Az Egyház egyik fontos feladata a hit továbbadása. Erre lehetőség nyílt az általános iskolákban a hitoktatás órarendbe való beépítésével.

A gyermekek hitoktatásának célja, hogy bevezesse őket a keresztény életbe, majd a folyamatos oktatás során segítse el a gyermeket a keresztény nagykorúságra. Segítse olyan emberré válni, aki kegyelmi-szentségi életet él, aki a szeretetet mindennapi életében gyakorlattá váltja, aki felismeri helyét és szerepét az Egyház közösségében, annak missziós küldetésében.

A gyermekek először megismerkednek Jézussal, akinek tanítványai akarnak lenni, majd ezt követően mélyednek el jobban Jézus Krisztus tanításában, akit megszeretnek, és akinek kedvéért egyre tudatosabban alakítják életüket az Ő tanítása szerint. Az iskolába járó gyermekek korcsoportok szerinti hitoktatásában a közel egykorú gyermekek igen hatékonyan tudják segíteni egymást hitük fejlődésében.

Szentségek kiszolgáltatása általános iskolás korú gyermekeknek:

Plébániánkon az első szentáldozást, melyet megelőz az első szentgyónás, általában az általános iskola 2-4. osztályának végén, a bérmálás szentségét az általános iskola 7-8. osztályának végén szoktuk kiszolgáltatni. Ehhez két év folyamatos hitoktatás és a szülőkkel való rendszeres részvétel a vasárnapi szentmiséken szükséges. Fontos, hogy a gyerekeket a szülők és a család - jó példával és támogatással - folytonosan segítse a készületben és a keresztény életben való növekedésben.

Fakultatív programjaink:

Életre hívtunk egy zarándokcsoportot a gyermekek számára, akiknek évente minimum négy zarándoklatot szervezünk.

Karácsonykor pásztorjátékot adnak elő a gyermekek templomunkban, melyre már egy hónappal előtte lelkesen készülnek.

Ezen kívül van plébániai hittan, diákmise, kiskert-közösség is.

Minden nyári szünetre szervezünk 5 napos hittantábort, ahol általában kb. 40 hittanos gyermek vesz részt. Voltunk már Esztergomban és többször a Balatonon is.

Plébániánk elérhetősége:

Dunaújváros Római Katolikus Plébánia

Plébános: Baltási Nándor

Cím: 2400 Dunaújváros, II. János Pál pápa tér 1.

Telefon: 06/30-459-9930; 06/30-335-6417

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Weboldal: http://www.dunaujvarosiplebania.hu

Hitoktató: Harpacker Zsuzsanna

Nyári ügyeleti napok

nyariugyelet

DOBJON EGY ÉRMÉT A PETŐFIÉRT!

Plakát

🌞Városi Napközis Tábor🌞

Nyári napközis tábor jelentkezés

Jelentkezni a mellékelt jelentkezési lap kitöltésével, az abban foglaltak figyelembe vételével lehetséges. A szintén mellékelt nyilatkozatokat az első napon, a nevelőknek kell átadni.

jelentkezesi_lap

ÁNTSZ nyilatkozat

Nyilatkozat törvényes képviselők részére (napközis tábor)

Tisztelettel: Farkasné Vörös Magdolna - GESZ igazgató

Tájékoztató nyári szünidei ingyenes étkezés lehetőségéről- 2021.

Tisztelt Szülők! 

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata a szünidei gyermekétkeztetés keretében ingyenes ebédet biztosít a szülő vagy törvényes képvislő kérelmére a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult, valamint hátrányos helyzetű és rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő halmozottan hátrányos helyzetű átalános- és középiskolás kiskorú gyermekek részére helyben fogyasztással vagy éthordós elvitellel. 

 2021. évi nyári szünidei ingyenes étkezés lehetőségéről szóló tájékoztató levél  és nyilatkozat itt tölthető le: 

nyárietkez

Fenntarthatósági - Öko munkaterv

oko log2020 21

 

plakat 1