1. FTH kihívás – Biodiverzitás, felelős állattartás

A felelős állattartásnak az a lényege, hogy a társállat és gazdája úgy tudjanak harmóniában együtt élni egymással, hogy ebben a kapcsolatban ember és állat is jól érezze magát, s mindez összhangban legyen környezetükkel is.

Erre a gondolatra igyekeztünk felhívni tanítványaink figyelmét tavaszi zöld kihívásaink egyikével. Több tanulónk már Húsvét előtt is részt vett a NyusziStop! kampányban. Rövid videofelvételekkel és fényképekkel ösztönözték közösségi oldalunk követőit arra, hogy élő állat helyett csokoládéval vagy plüssel várják az ünnepet. Mások a fenntarthatósági témahéten kaptak kedvet állatvédő plakát vagy transzparens készítésére.

Fontosnak tartjuk a gyermekeknek megtanítani, hogy egy felelős gazda, mielőtt magához venne egy állatot, jól átgondolja döntését: utána olvas a választott állat szükségleteinek, hogy milyen környezetre, mozgásra, táplálásra van szüksége, legyen az bármilyen állatfaj. Csak azért kérni szüleinktől ajándékba egy élő állatot, mert tetszik nekünk, az állatnak nem feltétlenül jó, és nem felelős gondolkodás. Fontos megtanulni, hogy az állat nem játék, hanem egy életre választjuk, az állatról gyermekként is gondoskodunk és nem csak 1-2 hónapon át.

További képek itt