Megyei Sakk Csapat Diákolimpia

Lezajlott a 2013-14-es megyei sakk csapat diákolimpia. Iskolánkat 2 csapat képviselte. Az alsós lányok, mint városi bajnokok indulhattak. Az alsós fiú csapatoknál, a rendezőknek a páratlan számú mezőny miatt, lehetősége volt meghívni egy csapatot. A városi 2. helynek köszönhetően, és az eddigi sakkversenyeken, és a sakkoktatásban elért eredmények elismeréseként iskolánkra esett a választás. KÉPEK ITT

A lányok már tavaly is kijutottak a megyei versenyre ahol a 3. helyet szerezték meg. Reménykedtünk benne, hogy idén tudnak javítani. A feladatot nehezítette, hogy Fehérvárt, a többszörös országos bajnok iskola csapata képviselte. Velük még nem bírtak el, de nagy csatában a második helyet sikerült megszerezni.

A csapat tagjai: Lökős Viktória 3. b, Fejes Réka 2. b, Csóka Nikolett 2. b

A fiúknak, móri, fehérvári, dunaújvárosi, szabadegyházi, bicskei iskolák sakkozóival kellett felvenni a versenyt. A móri, szabadegyházi, bicskei iskolák ellen a megszerezhető maximális pontszámból csak egyetlen pontot vesztettek a fiúk, de a városi rivális (Vasvári Pál Ált Isk.) ellen nem sikerült pontot szerezni. Így az utolsó fordulóban a fehérvári iskola ellen már csak a 2. hely elérése lehetett a cél. Az ehhez szükséges pontot a csapat hamar megszerezte.

A csapat tagjai: Kratzmajer Ákos 4. b, Szoboszlai Csongor 2. b, Ludik Bence 2. a, Ladányi Bence 2. b

Gratulálunk mindkét csapatnak!

KÉPEK ITT