A diákév megnyitója iskolánk felső tagozatán 2019. szeptember 30.

1. Papírgyűjtés

Az osztályfőnöki munkaközösség és a diákönkormányzat összefogásával papírgyűjtést szerveztünk kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A lelkes diákságnak és nem utolsó sorban a segítő szülőknek köszönhetően a Petőfi Iskola is hozzájárulhatott ahhoz, hogy környezetünkből jelentős mennyiségű újság, szórólap, régi tankönyv és kartonlap kerüljön újrahasznosításra.  Külön köszönetet szeretnénk mondani a 19 önkéntes (alsós és felsős) szülőnek, továbbá a 7.a osztály  tanulóinak, akik időt, erőt és energiát nem kímélve kamionra pakolták a kötegeket. (Koppányiné Sági Mónika)

2. Európai Diáksport Napja

Délelőtt a gyerekek röplabda, kosárlabda, tollaslabda, floorball és teremfoci mérkőzéseken vettek részt. A Duna-parton osztályonként öt-öt tanuló 2km-t futott. Délután többen ügyességi kerékpáros feladatokat teljesítettek. Mindannyian aktívak és motiváltak voltak a rendezvényen. Az idei sportnap sikeresen zárult.  (Nagy Tímea)

3. Akadályverseny

Iskolánk a 2019/2020-as diákév megnyitójaként akadályversenyt is rendezett a felső tagozatos diákok számára. A fő szervező a három nyolcadik osztály volt. Amilyen izgalommal várták ők a fiatalabb társaikat az egyes állomásokon, olyan lelkesedéssel vettek részt a többiek a feladatok elvégzésében. A zenei világnapról és a népmese napjáról is itt emlékeztünk. A diákok játékos formában adhattak számot eddigi zenei tanulmányaikról, illetve arról, hogy mennyire ismerik a magyar népmeséket. Mindenki jól érezte magát és kellemesen elfáradt ezen a verőfényes napon. (Hekkelné Imre Györgyi)

diakev felso2019

További képek a fotótárunkban található >>itt>>