Lomtalanítás szülői összefogással

A legtöbb épületnek, intézménynek van egy olyan patinás része, amit nem szívesen mutat meg a nagyközönségnek. Valóban nem iskolánk legszebb része a réges-régen lőtérként szolgáló pince, a leselejtezett eszközök és bútorok ideiglenes tárolására azért még alkalmas a helyiség. Rengeteg lim-lom gyűlt ott össze, törött székek, leszakadt polcok, elhasználódott bútorok, molyrágta szőnyegek halmozódtak fel az elmúlt évek során kidobásra várva. Valahogy mégsem érkezett el hosszú ideje az a pillanat, hogy iskolánk megszabaduljon a pince tartalmától.

Az idei októberi városrészi lomtalanítást családi napunkkal azonos napra hirdette meg az önkormányzat, ez adta az ötletet a lomok eltávolítására. Pintérné Dima Irini az iskolai szülői szervezet elnöke 75 önkéntes szülő segítségével átláthatóvá varázsolta az alagsori raktárhelyiséget, amire igencsak ráfért már egy igazi nagytakarítás. Barta Endre városrészi képviselő úr pedig egy önálló konténert rendelt iskolánk elé, amit a kihordott lomokkal a szülők szombat délelőtt teljes egészében meg is töltöttek.

Tisztelettel köszönjük mindenkinek, aki akár csak egyetlen kidobásra szánt tárgy eltávolításában, a helyiség kitakarításában, a konténer megtöltésében segítséget nyújtott! Megfogadtuk, hogy a közös munkát tavasszal folytatjuk, az önkéntes szülők segítségével iskolánk alagsorát tovább tisztítjuk.

További képek itt