ZöldOkos Kupa – Palánta Verseny - Vármegyei III. helyezés


Ebben a tanévben iskolánk először nevezett az országos ZöldOkos Kupa 7-8. osztályos fenntarthatósági Palánta Versenyére. Négy csapattal regisztráltunk. A résztvevő tanulók: a 7.a osztályból Imre Vivien, Majoráni Gréta, Inger Dóra, a 7.b osztályból Orosz Előd, Timoska László, Tóth Alexandra, Vadász Márkó, Várnagy Erik és Várnagy Valter. Természettudományos szakkörön a megadott könyvből és a honlapon található, korábbi versenyfeladatokból készültek fel a csapatok.

A feladatok felülete igényesen illusztrált, színes, szépen kivitelezett volt. Nagyon sokrétűek voltak a feladatok. Volt egyszerű és többszörös választás, párosítás, egyszerű számolás, gondolkodtató feladatok növényekről, állatokról, szabadidőről, fenntarthatóságról, hulladékgazdálkodásról, újrahasznosításról, a klímaváltozás és hatásairól, élelmiszereinkről, a vízről.

A három online előfordulót az iskolai informatika teremben teljesítettük, egy-egy feladatsorra 60 perc állt rendelkezésre. Izgatottan vártuk, hogy továbbjutott-e valamelyik csapatunk. Nagy örömünkre a 7.a osztályos lányok bejutottak a Fejér vármegyei középdöntőbe, amire április 10-én került sor. Lelkes kis csapatunk a középdöntőben III. helyen végzett, mindössze 2 ponttal lecsúszva a döntőről. Ez gyönyörű eredmény, főleg úgy, hogy 7. osztályosokról van szó és először vettünk részt a Palánta Kupában. A lelkesedés megmaradt és a gyerekek jövőre újra szeretnének bizonyítani. Gratulálunk, és a legjobbakat kívánjuk nekik!

Tóth Tibor felkészítő pedagógus