Pannon Matematika Csapatverseny (PaMaCS)

A Dunaújvárosi Pannon Oktatási Központ Magángimnáziuma három fordulós Matematika Csapatversenyt hirdetett 7-8. osztályos tanulók számára, melyre 4 fős csapatok jelentkezését várták.
A verseny célja: a matematika népszerűsítése, a matematikai logika és a feladatmegoldó képesség fejlesztése, az együtt dolgozás élményével. A versenyen főként logikai, kombinatorikai és gráfelméleti feladatokat kellett megoldaniuk a részt vevő csapatoknak.
A verseny három fordulóból állt, amelyből kettőt e-mailben kellett elküldeni a megadott határidőig, a döntőt a Pannonban tartották.
A versenyre előzetesen 32 csapat jelentkezett, melyből – az első két forduló eredménye alapján – nyolc kapott meghívást a 3. fordulóba.
A versenyen részt vevő csapataink ugyan nem jutottak be a döntőbe, de biztos vagyok benne, hogy értékes tapasztalatokat szereztek. A tanulók nemcsak hasznos pillanatokat töltöttek el a versenypéldák kidolgozása közben, de kellemes élményeket éltek át, és egyúttal a csapatversenyek közösségformáló hatását is megtapasztalták.
Iskolánkból a 7.a, 7.b, 8.a és 8.b osztályokból is indultak csapatok. Felkészítő tanárok: Czimmer Éva, Nagy Gabriella, Milekné Pekkel Szilvia