Van itthon tej!

A Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács által indított iskolai edukációs roadshow egyik állomása iskolánk tornatermében került megrendezésre november 24-én. Hat osztályunk kapott lehetőséget a program meglátogatására egy-egy tanóra keretében. Az interaktív kiállítás fő célja az edukáció volt, a tejtermékek egészséges táplálkozásban betöltött szerepének bemutatása, a tévhitek eloszlatása, valamint a gyermekek tej- és tejtermék fogyasztásra motiváló nevelésének támogatása. Az informális tanítás-tanulás felkészült animátorok bevonásával, cég és márkasemlegesen történt.

A gyerekek pecsétgyűjtő füzettel interaktív állomásokon végighaladva megfigyelték a tej útját a tehéntől egészen az asztalig. Először megtekintettek egy dietetikus által kommentált kisfilmet, majd Rozit, a virtuális tehenet kellett megetetniük. Ha Rozi megfelelő táplálékot kapott, akkor a mellette lévő kancsó lassan megtelt tejjel. A következő állomáson már nem virtuálisan, hanem a gyakorlatban meg is kellett fejniük Rozit, az élethű nagyságú makett tehenet. Ezt követően tablet segítségével megvizsgálták a lefejt tej összetételét, ásványi anyag és vitamintartalmát, egyéb alkotóelemeit. Majd VR- (virtuális valóság) szemüveg segítségével egy mesés világba csöppentek, ahol az volt a feladatuk, hogy a traktoron érkező tejet palackozzák, csomagolják, Tejszív logóval felmatricázzák. Végül egy hatalmas terepasztalon futó járműveket irányítottak a tejtermelő gazdaságtól az üzletek polcáig.

Tanítványaink tartalmas délelőttöt tölthettek el a Tej Terméktanács jóvoltából. A játékos tanulás újszerű világában ismerkedtek egy tejgazdaság mindennapjaival, munkafolyamataival.  Sok új élménnyel gazdagodtak érdekes egyéni és csapatjátékokon keresztül. A program végén a jó munkáért valamennyi résztvevő alkalomhoz illő ajándékban is részesült, újrahasznosított tejesdoboz formájú ceruzatartót kapott minden gyermek. A lehetőséget nagyon szépen köszönjük.

További képek itt