Hulladékcsökkentési témahét

Iskolánk tanulói lelkesen csatlakoztak a 15. Európai Hulladékcsökkentési Témahét keretében megrendezésre kerülő programjainkon:
1.    Facebook eseményt hozunk létre, közösségi oldalunkon megszólítottuk közvetlen környezetünket, a tanulókat, szülőket, ismerősöket, hogy csatlakozzanak akciónkhoz.
2.    Választható feladatok között szerepelt  egy hulladékcsökkentéssel kapcsolatos mese kitalálása és illusztrálása hulladékból készült bábukkal.
3.    Néhányan fotót készítettek a kereskedelemben található túlcsomagolt termékekről – Whyoverpackaging Challenge.
4.    A tanulók közös munkával előállított plakátokon hirdettek a Hulladékcsökkentés 18 kezdőlépését.
5.    A gyerekek munkáiból kiállítást rendeztünk az iskola aulájában.
6.    A diákok egész évben szelektíven gyűjtik a hulladékot és rendszeresen takarítják a környezetüket.
7.    Sokan uzsonnásdobozt és kulacsot használtak a mindennapi csomagoláshoz.
8.    Komposztáltak, kiskertet gondoztak.
9.    A menzán figyeltek az élemiszerpazarlás csökkentésére, csak annyit szedtek maguknak, amennyit meg is tudtak enni.
10.    A vállalkozó kedvűek részt vettek egy budapesti kiránduláson az Öko Zsibongó Future programra, ahol betekintést nyerhettünk a fenntarthatóság és tudományok izgalmas világába.
11.    A tudatos vásárlás témakörével is foglalkoztunk. Az osztályokban beszélgettünk a témáról, kisfilmeket néztünk, interaktív játékokat játszottunk, párkereső kártyákkal tanultuk meg mit érdemes megvenni, és mit nem, mindeközben tudatos vásárlókká lettünk!
12.    Plakáton és honlap bejegyzésen hívtuk fel a figyelmet a „Ne vásárolj semmit” napra. A Ne vásárolj semmit! napot Magyarországon november utolsó péntekén tartjuk. Idén november 24-re esett. Ennek oka egyrészt a nemzetközi akciónaphoz való csatlakozás, másrészt viszont a magyar vásárlási statisztikák is azt mutatják, a legtöbbet péntekenként vásárlunk. November végén nálunk is javában zajlik már a nagy karácsonyi reklámhadjárat, mintha karácsonyra más módon nem is lehetne készülni, csak vásárlással. Különösebb dolgot nem is kell tenni ezen a napon: egyszerűen ne vásárolj!
13.    Részt vettünk a nyereményjátékon, kitöltöttük a kvízt a fenntarthatóság jegyében.

További képek itt