Zánka, Erzsébet-tábor

Idén másodszorra volt lehetősége iskolánknak, hogy részt vegyen az országszerte népszerű zánkai Erzsébet-táborban. Több, mint 40 tanulónk kelt útra a nyár utolsó hetében, hogy átélhesse ezt a rendkívüli közösségi élményt.
Bár az első napi utazás igen hosszúra nyúlt, és csak hét órával indulás után érkeztünk meg a táborba, megérte a fáradozást a kellemetlenség. Gyerekeink elfoglalták szállásaikat, és már rohantunk is le a Balatonra egy csobbanásra. A vacsora után egy fergeteges nyitóbulira mentünk, ahol majdnem 3000, ebben a turnusban főleg határon túli gyerek ünnepelte az összetartozást.
A második napon a strand egy árnyékos részén tekintettünk meg egy szórakoztató tudományos bemutatót látványos kísérletekkel. Délután sétahajózás volt a program. És persze sok-sok strandolás.
Kedden az időjárás nem igazán volt kegyes, de Zánkán ilyenkor sem áll meg az élet. Sportnapon vehettek rész tanulóink, ahol kipróbálhattak sportokat, ajándékokat szerezhettek. Egy E-sporttal kapcsolatos informatikai előadást hallgattunk meg, amiben tanulóink aktívak és jártasak voltak. Trambulinozni is lehetett, a gyerekek legnagyobb örömére. Este egy vidám, de egyben néha megható „tábortűz” körül gyűlt össze a tábor egy része, ami óriási sikert aratott.
Szerda hagyományosan a „Hősök napja” a táborban. A nem túl jó időjárás miatt ismét a tábor főterére korlátozódtak a programok. A füsttel teli alagutat többször is kipróbálta néhány tanulónk. Délután páran egy játékteremben próbálhatták ki képességeiket, míg mások trambulinozhattak vagy kézműves foglalkotáson készíthettek díszes bögréket. Ezután mindenki a helyi cirkuszba ment, ahol lélegzetelállító produkciókat láthattunk. Éjszaka egy rejtélyes bűnügyet kellett megoldani a tábor területén, ez is kalandos volt.
Csütörtökön délelőtt egy csapatunk a Szélkirálynő katamaránon hajózhatott még egyet, míg mások kötélpályás kalandparkba vagy éppen vizibiciklizni mentek. Délután még többen mehettek vizibiciklizni, a társaság nagy része pedig egy csapatépítő játékon vehetett részt, nagy nevetések közepette. Utolsó programunk aratta az egyik legnagyobb sikert, amikor is sárkányhajózni mentünk. Az esti búcsúbuli óriási volt, meghallgathattuk a tábor szervezőinek beszédét, meghallgattuk a Himnuszt, az összetartozás jelképét: a „Nélküled” című dalt. Az estét tűzijáték zárta.
Pénteken csak egy későbbi vonatot foglaltak csapatunknak, így pár órát még élvezhettük a tábort és a Balatont. Az otthoni iskolánkhoz hasonlóan mi is tartottunk egy rögtönzött tanévnyitót, majd még egy utolsót pancsoltunk az amúgy mindig tele, de addigra már szinte üres strandon.
A gyerekek napi ötszöri étkezést kaptak, és rengeteg programon vehetett részt az, aki erre nyitott volt. Reggelente reggeli tornát tartottak a TESÓK (a tábor fiatal animátorai), sőt, a szülinaposunkat is megköszöntötték. A hét folyamán szobaszemlét tartottunk minden nap, a győzteseket jutalmaztuk. Az utolsó napi értékelés alapján pedig megnyugvással vehettük tudomásul, hogy megérte a fáradozást a tábor megszervezése.
A kísérők Nagy Gabriella, Juhász Veronika, Bécs Krisztina, Balogh Alexandra és Pillár Balázs voltak. A tábor szervezésében nagy része volt Bolygó Krisztina iskolatitkárnak is.

 

További képek és videók itt