Napközis Erzsébet-tábor – 3. turnus

Iskolánk az idén ismét sikeresen pályázott az alsó tagozatos diákok napközis táboroztatására. A korábbi években megvalósítottunk már egyéb forrásból támogatott nyári közösségi alkalmakat is, az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány napközis táboroztatását harmadszor nyertük el. Július 3-7. között ötnapos bejárós tábort szerveztünk iskolánk két legfiatalabb korosztályának, az 1-2. és a 3-4. évfolyam összesen 48 tanulójának.

Táborunk legfőbb célkitűzése a gyerekek hasznos időtöltésének, az informális és nem formális tanulás lehetőségének megteremtése volt a játékos pedagógiai módszerek tárházának felhasználásával. Mindkét csoportunk programterve a gyerekek környezeti és művészeti nevelésére irányult. A foglalkozások kiválasztásánál törekedtünk az önismeret és a közösség építésére, a szociális kompetenciák fejlesztésére, természeti értékeink és környezetünk szépítésére, kulturális értékeink fenntartására és a hagyományőrzésre. A játékos ökopedagógia mellett nem maradhatott el a sport és az egészségtudatos életmód sem.

Az Erzsébet Alapítvány támogatásából a gyerekek napi négyszeri hideg-meleg étkezésben, Erzsébet-tábor logóval ellátott egységes baseball sapkában, számos külső helyszíni látogatásban, meghívott előadók helyi programjában részesültek. Csoportjaink ellátogattak a József Attila Könyvtár Gyermekkönyvtár részlegébe, az Intercisa Múzeum néprajzi foglalkozására, a Csupa Csoda Birodalom NépmesePontba. Készítettek tábori szabályzatot, rovarhotelt, faliújságot, tábori címert, Duna-parti sétán a vizet és időjárást vizsgálták. Az udvari magaságyásokat kigyomlálták, az új kiskannákkal a fákat, cserjéket meglocsolták, az elszáradt növényrészeket új kicsi talicskáikban összegyűjtötték. Az új labdákat, tollasütőket és társasjátékokat örömmel birtokba vették. Megismerkedtek a levendula jótékony hatásaival és felhasználási módjaival, gyönyörű kézműves termékeket készítettek belőle, melyeket azután boldogan vittek haza. A tábor ideje alatt a PET és papír hulladékot szelektíven gyűjtötték, amit saját kezűleg el is szállítottak a városrészi gyűjtősziget konténereibe.

Rengeteg új élménnyel, hasznos játék, sport és kertészeti eszközökkel gyarapodtunk. A pályázati támogatás törvényes és szakszerű elköltéséért kötelezettséget a Dunaújvárosi Tankerületi Központ vállalt, köszönet érte. A Napközis Erzsébet-táborban szerzett tapasztalatainkat és eszközeinket a következő tanítási év során is boldogan alkalmazni fogjuk. Köszönjük a táboroztató pedagógusok munkáját, a szülők gondoskodását, a gyerekek elégedett mosolyát! Minden gyermeknek további élményteli nyári szünetet kívánunk!

Rólunk írták:
https://www.duol.hu/helyi-kozelet/2023/07/a-petofisek-kimaxoltak-az-erzsebet-taborokat


Képek 1-2. évfolyam

Képek 3-4. évfolyam