Élménynap

2023. május 16-án a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége és az Energiaügyi Minisztérium szervezésében környezetvédelmi szemléletformáló élménynapon vettek részt a 3-4. évfolyamosok, valamint az 5.b osztály tanulói.

A felajánlott lehetőségek közül iskolánk a Zöld Pont elnevezésű programot választotta. A kétórás programon minden osztály külön-külön vett részt, így mindenki az életkorának megfelelő feladatokkal találkozhatott.

A foglalkozás célja az volt, hogy a diákok hogyan változtathatnak hulladékkezelési szokásaikon, mire kell odafigyelniük a jövőben, ha csökkenteni kívánják a szemetüket, valamint mit tehetnek a környezetük védelme érdekében.

Az animátorok ráhangolásként megbeszélték a gyerekekkel, a körforgás szerepét, jelentőségét, hogy hogyan lehet a hulladékot megelőzni, illetve újrahasznosítani.

Az utazó kofferrel rengeteg új információt tudhattak meg a szelektív hulladék rejtelmeiről, valamint a különböző anyagtípusokban rejlő lehetőségekről. A gyerekek megdöbbenve tapasztalták, hogy milyen sok dologgal találkozhatnak a hétköznapokban, melyet újrahasznosítás során készítettek. (Pl.: bevásárlótáska, plüssök, ruházat stb.).

A foglalkozás egyik látványeleme az óriási társasjáték volt, melynek feladványai segítségével a diákok játszva tanulhattak a hulladékkezelésről.

Biztosak vagyunk benne, hogy az új élmények hozzásegítik tanulóinkat ahhoz, hogy ezután jobban figyeljenek környezetükre. Köszönjük a lehetőséget, hogy részesei lehettünk ennek az érdekes programnak.

További képek itt