2. FTH kihívás - Séta az elpazarolt energia nyomában

A fenntarthatósági témahetet köszöntve egy hétfői estén elindultunk megkeresni az elpazarolt energiát. Találtunk legalább 100 boldog gyermeket, 50 lelkes szülőt, 20 kísérő pedagógust, jókedvet és vidámságot, szürkületet, majd sötétséget. Az ég sajnos felhős volt, ezért nem csodálhattuk meg a naplementét és sétánk végére az eső is megérkezett. Mégis öröm volt átélni, hogy tanulóinknak egy egyszerű kis sétával mekkora örömet tudtunk szerezni.

Néhányan az energiát otthon, családi körben keresték. Gyertyafénynél kártyáztak, társasjátékoztak mesterséges áramforrás használata nélkül.

Közösségi sétával és családi játékkal egy órára otthonainkban kikapcsoltuk a televíziót és lekapcsoltuk a világítást. Programunk során előkerült a Föld órájának és a Föld napjának fogalma. Barátkoztunk, egymásnak örülve töltekeztünk és közben nem terheltük elektromos árammal a környezetet. Kezdeményezésünkkel felhívtuk közösségünk figyelmét az energiapazarlás elleni cselekvés szükségességére.

Köszönjük mindenkinek, aki a hűvös, felhős időjárás ellenére kitartóan velünk tartott és bolygónk védelmében megspórolt egy órányi elektromos energiát. Reméljük, hogy a kedvezőtlen időjárás ellenére, mindenki meglelte környezetünk természetes szépségét!

További képek itt