Szenczy Lujza – Mesél a zene

A Dunaújvárosi Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola múlt hónapban rajzpályázatot hirdetett „Mesél a zene” címmel. A tanulóknak azt kellett lerajzolni, mit jelent, milyen történetet, emléket, érzést közvetít számukra egy meghallgatott zenemű.

Szenczy Lujza 5.a osztályos tanítványunk munkája Rohonczi ROHO István képzőművész bírálata alapján díjazott pályamű lett. Korosztályának (5-8. évfolyam) Antonin Dvorak: Humoreszk című művét kellett meghallgatni, majd ábrázolni. Lujzi alkotása két nap alatt készült el A/3 méretben, melyhez akrilceruzát és filctollat használt. Oklevele különlegessége, hogy a szöveg alatt a díjazott pályamű kicsinyített másolata látható.

Ifjú tehetségünk kedveli és műveli a művészetek számos formáját. Öt éve jár a zeneiskolában szolfézsra és hegedűórákra. Vonószenekar tagja, akikkel az idén májusban Lengyelországba látogat, a március 15-i ünnepélyen pedig bennünket örvendeztetett meg gyönyörű hangjával és zenéjével. Imád rajzolni is, a jövőben szeretne rajzszakkörre járni, hogy csiszolja, fejlessze rajztudását.

Szabadidejében gyakran és szívesen hegedül, hétvégén viszont sok időt tölt a friss levegőn. Szeret kertészkedni, macskázni és biciklizni, családjával és barátaival minőségi időt együtt eltölteni. És nem utolsó sorban, rendkívül választékosan fogalmaz.

Gratulálunk Lujzi! Kívánjuk, hogy finom művészi lelked örökké meg tudd őrizni!