A papír körforgása kampány

Iskolánk csatlakozott a Dunapack Kft és a Hamburger Recycling Hungária Kft közös kampányához, melynek célja, hogy a fiatal generáció figyelmét a környezettudatosságra irányítsa. A kezdeményezés célja az iskolás korosztály ÖKO-tudatosságának erősítése a papír körforgásának bemutatásával. A kampány részeként feldolgoztunk egy 15 diás PowerPoint ismertetőt, ezen kívül a fiatalok körében népszerű influencer, Attis (YouTube-Tanulom Magam csatorna) 20 perces kisfilmjét is megtekintettük, melyben a diákok számára közérthető módon, informatívan járja körbe a hulladék-újrahasznosítás témáját. https://www.youtube.com/watch?v=tJitOb5P848

A papírgyár megajándékozott bennünket újrahasznosított alapanyagokkal, melyekből egyedi dizájnnal ellátott papírszékeket és kétrészes, szelektív hulladékgyűjtőket készítettek felsőseink a technika órákon. Iskolánk hasznos berendezési tárgyakkal bővült, amelyek mindig emlékeztetni fogják a diákokat és a dolgozókat a környezettudatosság fontosságára.

Diákönkormányzatunk támogatásával és karbantartónk munkájával kialakításra került iskolai szelektív szigetünk, ahová alapítványunk palackprése is felszerelésre került az új hulladékgyűjtők mellé. Ettől a ponttól iskolánk ténylegesen készen áll arra, hogy az újrahasznosítható műanyag és papírhulladékot a kommunális szeméttől elkülönítse, különválogassa.  

Köszönjük a fotókat Lackó Izabellának.


További képek itt