Vár London, Párizs és Disneyland!

Kedves Szülők! Kedves Gyerekek!


Sajnos a korábban meghirdetett skóciai utazás most rajtunk kívül álló okok miatt nem valósulhat meg, de ettől függetlenül útra kelünk! Más időpont, más program, hasonlóan jó élmények.
2023. június 25. és július 2. között a korábban hagyományos London-Párizs-Disneyland programon veszünk részt mobile home-os ellátással.

A tervezett program:

1. NAP    2023.06.25    ELINDULUNK
Az autóbusz a kora hajnali órákban indul el Budapestről. Folyamatosan utazunk, átlagosan 3-4 óránként állunk meg benzinkutak mosdóinál. Az éjszakát tranzitszálláson töltjük az odaúton.

2. NAP    2023.06.26    KENT, ANGLIA KERTJE
Ma korán reggel Franciaország felé indul buszunk. Angliába kora délután érkezünk meg, miután átkeltünk a La Manche csatornán. A szigetországba érkezés után felkeressük a középkori, igen látványos Walmer Castle-t (F), majd a szállásra, a mobilház-parkba utazunk.

3. NAP    2023.06.27    A WESTMINSTER-NEGYED SZÉPSÉGEI
Ma reggel London szívébe, a Westminster-negyedbe utazunk, ahol egész napos, kellemes tempójú gyalogos városnézésen veszünk részt: St. James Park, Buckingham Palace, Westminster Abbey épülete, Houses of Parliament, Big Ben, Trafalgar Square, Downing Street, Piccadilly Circus, M&M’s World, Leicester Square… Majd felülünk a London Eye-ra (F) is, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a fővárosra. Az interaktív, érdekes Transport Museum (F) és a Covent Garden felfedezésére is jut idő. Innen indulunk vissza a szállásra.

4. NAP    2023.06.28    DÉL-ANGLIAI ÍZELÍTŐ
Ma Brighton-ba, az angol Riviéra fővárosába utazunk, ahol megtekintjük a világhírű Royal Pavilion és a Palace Pier épületeit, majd felkeressük a tenger élővilágát bemutató Sea Life Centre (F) kiállítást. A tengerparton és a városban némi szabadidő eltöltésére is lehetőség nyílik, majd a hazaúton felkeressük Beachy Head közelében a Belle Tout világítótornyot és a szemet gyönyörködtető Seven Sisters sziklavonulatot.

5. NAP    2023.06.29    LONDON: A KENSINGTON ÉS A CITY ÉRDEKESSÉGEI
Reggel a Madame Tussauds Panoptikum (F) megtekintésével kezdünk, ahol számos híres színész, zenész, politikus viaszfigurájával tudunk fotókat készíteni. Délután London Kensington negyedébe utazunk, ahol csoport érdeklődése szerint két ingyenes múzeum megtekintése közül választhat. A; Bejárhatjuk a Natural History Museum természettudományi és őslénytani kiállítását. B; A szomszédos Science Museum-ot látogathatjuk meg, ami a technika világába enged betekintést. Késő délután a City városrészbe utazunk, ahol egy sétát teszünk: Tower Bridge, Tower of London, Monument, Szent Pál székesegyház, Millennium híd, Globe színház, stb. A nap végén visszautazunk a szállásra.

6. NAP    2023.06.30    PÁRIZS - A FÉNYEK VÁROSA
Reggel kiköltözünk szállásunkról és átkelünk a La Manche csatornán, majd Párizsba indulunk, ahol rövid autóbuszos
városnézésen veszünk részt, megcsodálva a város ezerszínűségét, a szabályos sugárutakat. Érintjük a Városháza, Louvre,
Concorde-tér, Chapms-Elysée, Diadalív, Trocadero, Eiffel-torony, Invalidusok Dómja … Éjszakára megszállunk egy
tranzithotelben Párizs mellett.

7. NAP    2023.07.01    DISNEYLAND
Reggeli után egész napos szórakozás Disneylandben (F). Késő délután indulunk a francia határ felé. Éjszakára megszállunk egy tranzithotelben a francia – német határnál.

8. NAP    2023.07.02    HAZAÉRKEZÉS
Korán reggel elhagyjuk a szállást és hazaindulunk. Folyamatos, mosdóknál beiktatott szünetekkel megszakított utazás után Budapestre a késő esti órákban érkezünk meg.

Részvételi díj: 214.900 Ft + 7.000 Ft kiállási díj, biztosítások, belépők: 105 GBP + 100 EUR

A fenti összeg nem tartalmaz semmilyen étkezést az utazás folyamán, ezt egyénileg vagy részben közös szervezéssel oldjuk meg.

A mobile home egy 3 vagy 4 hálószobás, jól felszerelt ház, melyben általában egy kísérő pedagógus is tartózkodik.

A korábbi, skóciai útra jelentkezők közül mindenki elfogadta ezt az alternatívát (amit ezúton is köszönünk), így már vannak biztos résztvevői az utazásnak! A helyek korlátozott számban állnak rendelkezésre!

Érdeklődni, jelentkezni a KRÉTA rendszeren keresztül lehet Pillár Balázsnál, az utazás szervezőjénél. Jelentkezési határidő: 2023. március 12.