TeSétáltasd!

Iskolánk felhívást intéz kutyás, kutyát szerető tanítványaihoz és munkatársaihoz! Csatlakozunk az országos TeSétáltasd! mozgalomhoz, melynek célja, hogy összegyűjtsön 10 ezer kutyával sétált kilométert egy hónap alatt. Sétálni lehet saját kutyával vagy menhelyen lévő, gazdátlan kutyával. Az akció lehetőséget nyújt a gyermekeknek, pedagógusoknak, szülőknek arra, hogy hozzájáruljanak a gazdátlan és gazdás állatok jóllétének megteremtéséhez.

A Dunaújvárosi Petőfi Sándor Általános Iskola kutyasétáltatási akciója, december 22-én, a téli szünet első napján veszi kezdetét és 2023. január 22. vasárnapig tart. A lesétált táv minden métere számít. Fontos: a játék résztvevője az iskola tanulója és dolgozója. A szülők kutyasétáltatása kizárólag a gyermek jelenlétével együtt számítható be az összegyűjtött távba!

Feladat:
1.    Sétáltasd meg a saját vagy a szomszéd néni, bácsi kutyáját vagy egy gazdátlan, mentett ebet!
2.    Jegyezd fel a napi megtett sétatávot! Segítségként használhatsz nyomkövető, lépésszámláló, távolságmérő alkalmazást is, de a jegyzet is elég.
3.    Készíts legalább egy fényképet kutyasétáltatás közben!
4.    Az összegyűjtött kilométereket és fényképeket küldd el nekünk január végén! A beküldés módjáról a későbbiekben tájékoztatunk.

Egészséges és felelősségteljes kutyasétáltatást kívánunk!