Beiskolázási információk 2023.

Leendő elsős pedagógusaink bemutatkozását a kép alatt találják.

 

Bálint Judit


Bálint Judit vagyok. A Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Főiskolai karán végeztem 2002-ben. Tanulmányaim befejezését követően a nagykarácsonyi Vörösmarty Mihály Általános Iskolában kezdtem el a munkát, ahol 11 évig dolgoztam. A Dunaújvárosi Petőfi Sándor Általános Iskolában 2013 óta tanítok. Az évek során sok kisgyerekkel ismertettem és szerettettem meg a betűk és a számok világát.
Az elmúlt 20 év alatt 1 évet tanítottam napköziben, majd osztálytanítóként hagyományos és iskolaotthonos rendszerben is dolgoztam. Jelenleg a 4.a (angol emelt szintű) osztályát vezetem és a következő tanévben is az angol emelt szintű osztály vezetője leszek.
Iskolánk kiemelt feladatának tekinti a nyelvoktatást, mely nélkülözhetetlen a továbbtanulás szempontjából is. A diákok első osztálytól tanulnak idegen nyelvet. Az angol tagozatos osztályban már 3. évfolyamtól lehetőségük lesz emelt óraszámban, csoportbontásban elsajátítani az angol nyelvet. Fontosnak tartom az idegen nyelv tanulása mellett a tanulók személyiségének fejlesztését, hiszek benne, hogy szorgalommal és kitartással célt érhetünk. Szeretettel várom leendő elsős tanítványaimat!

Rigó-Kurusa Klaudia


Rigó-Kurusa Klaudia vagyok, időrendi sorrendben gyógypedagógus, feleség, anya. Pszichopedagógusként mindig olyan helyre sodort az élet, ahol hátrányos helyzetű, nehéz sorsú gyermekekkel foglalkozhattam családi vagy iskolai rendszerben. Feleségként boldog párkapcsolatban élünk Párommal, 2021 októberében pedig Rigó fészkünk is kiegészült egy Kisfiúval.
Abban a szerencsés helyzetben lehetek, hogy a munkám egyben a szerelmem és a hobbim is, hiszen mindig is gyerekekkel foglalkoztam. Az értelmi- és mozgásfejlesztés mellett, nagy hangsúlyt fektetek az érzelmi intelligencia fejlesztésére is. Következetes, őszinte odafigyeléssel segítem a tanulókat közös utunk során.

Antalné Ősz Diána


Antalné Ősz Diána vagyok, 2000-ben diplomáztam az ELTE tanítóképző szakán. 15 évig a Rácalmási Jankovich Miklós Általános Iskolában tanítottam, majd 2015-től átjöttem a Petőfi Sándor Általános Iskolába. Az elmúlt 5 évben gyesen voltam három pici gyerekemmel. Munkám során nagyon fontosnak tartom, hogy az osztályomba járó kisgyerekek örömmel jöjjenek be nap mint nap az iskolába, ne csak tudjanak írni, olvasni, számolni, hanem szeressék is azt. Igyekszem nyugodt, befogadó légkört kialakítani az órákon, biztonságot a szünetekben. Minden eddigi osztályomban törekedtem a jó osztályközösség kialakítására. A gyerekekkel közösen, játékosan, jó élményekkel, kedves emlékekkel szeretnék végigmenni életük első legnagyobb akadályán.



Hekkelné Imre Györgyi


Nevem Hekkelné Imre Györgyi, tanító és angol nyelvszakos tanár vagyok. 1995-től 6 éven keresztül tanítóként dolgoztam, majd miután 2000-ben megszereztem angol nyelvszakos diplomámat, munkámat e területen folytattam. Sok éves tapasztalattal rendelkezem mind az alsós, mind pedig a felsős diákok oktatása terén. Büszkén vallom magam tősgyökeres Petőfisnek, hiszen ebben az intézményben sajátíthattam el én is az angol nyelv alapjait a város első angol nyelvi tagozatos osztályában. Jó érzés most ugyanazok között a falak között a jövő nemzedékét tanítani. Szüleim példáját követve, akik szintén ebben az iskolában tanítottak, szívügyemnek tartom a gyerekek nevelését, oktatását. Diákjaink szép sikereket érnek el a tankerületi és az országos angol nyelvi versenyeken is. Többen szereznek nyolcadik évfolyam végére alapfokú nyelvvizsgát. Gyermekeink jövője szempontjából nagyon fontos az idegen nyelvek ismerete. És hogy miért az angol? Azon kívül, hogy sok szakirodalom e nyelven íródott, a világ bármely részén érvényesülhetünk vele.
Szeretettel várom a leendő kisdiákokat, hogy megmutathassuk, hogyan lehet egy idegen nyelv alapjait játékos formában elsajátítani.